Vanuit je luie stoel naar Rome reizen, vergaderen in de jungle of de belangrijkste sportwedstrijd van het jaar 360º meebeleven in 3D: in de virtuele wereld kan alles. Virtual en Augmented Reality (VR en AR) kennen we inmiddels, maar Mixed Reality is nog relatief onbekend. En dat is jammer, want als combinatie van VR en AR is Mixed Reality het paradepaardje van de Reality’s. Hoog tijd dus om wat licht op deze nieuwe technologie te schijnen.

Mixed Reality (MR) gaat verder waar Virtual en Augmented Reality ophouden: bij directe interactie met de virtuele wereld. Het bedrijfsleven investeert al jaren in de technologie, maar ook toepassingen voor consumenten komen nu langzaam op gang. Wat betekent dit voor de wereld zoals we die kennen? Gaat ons leven zich afspelen in meerdere realiteiten? En zo ja, wie beschermt ons dan tegen de virtuele werkelijkheid? Lees hieronder de Trendletter waarin we inzoomen op de mogelijkheden van MR en zo ook de vragen die deze technologie opwerpt. Waar staan we nu? En hoe gaat Mixed Reality onze wereld veranderen?

‘De Hololens is het begin van de virtuele realiteit’ – Microsoft co-founder Bill Gates verwacht veel van Mixed Reality.

[pdf-embedder url=”https://www.blyde.nl/wp-content/uploads/2018/09/TEN-Trendletter-Mixed-Reality-Op-het-randje-van-van-de-realiteit.pdf”]

Over de Trendletter

Met de Trendletter biedt The Executive Network u elke twee maanden een blik op belangrijke trends en innovaties in een snel veranderende wereld. Wat Mixed Reality betreft: dankzij deze innovatie kunnen we ons voortbewegen in en invloed uitoefenen op een virtuele wereld die schommelt tussen verschillende realiteiten. Een bijzondere ontwikkeling met de nodige risico’s. Hoe beschermen we onszelf in een virtuele wereld?
Benieuwd geworden naar nog meer Trendletters? Lees ze hier