GOAL 3

Wat wij hebben gedaan

GOAL 3 STAAT 100% ACHTER SDG 3  

 Iedereen zou toegang moeten hebben tot adequate gezondheidszorg. Niek Versteegde, één van de oprichters van sociale tech startup GOAL 3, wil alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen. Samen met Afrikaanse en Nederlandse artsen, onderzoeksafdelingen van verschillende Universiteiten, IT-specialisten en industrieel ontwerper Bart Bierlingwe ontwikkelde hij een patiënten monitoringssysteem dat mede mogelijk moet maken dat in 2030 één miljard mensen toegang hebben tot zorg. For a start richt GOAL 3 zich op het redden van kinderlevens in Sub-Sahara Afrika, waar het kindersterftecijfer tien keer zo hoog is als in Nederland. Diagnose en behandeling komen hier door onder meer een groot te kort aan personeel vaak te laat. Met de monitor kan personeel meerdere patiënten tegelijk in de gaten houden en op tijd detecteren of een patiënt acute zorg nodig heeft. GOAL 3 is on a serious mission en vroeg Blyde hen daarbij te helpen. Daar hoefden we geen twee keer over na te denken!

 

 

 

Aanpak Blyde

De timing van de pr-vraag van GOAL 3 had alles te maken met een crowdfundingsronde om Symbid.nl. Hoe genereren we in korte tijd zoveel mogelijk free publicity die eraan bijdraagt dat investeerders de crowdfunding weten te vinden? We hebben ingezet op stevige corporate pr en personal pr voor Niek richting nieuws-, vak- en techmedia. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. De startup en het persoonlijke verhaal van Niek verschenen onder andere in de nieuwsbrief van Sprout/MT, in het Financieel Dagblad, in het Eindhovens Dagblad, in het Nederlands Dagblad en in het vakblad Arts & Auto. Het leverde zelfs een aantal serieuze investeerders op. Missie geslaagd! Campagne grootte – S.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

3. GOEDE GEZONDHEID EN WELZIJN

Gezonde mensen zijn de basis voor gezonde economieën. En dus moet voortijdige sterfte door ziekte of mentale problemen worden voorkomen. Een gezonde toekomst voor iedereen.

Resultaat

Een greep uit de publicity  die we genereerden voor GOAL 3: 

Eindhovens Dagblad, 25 februari 2021.

Financieel Dagblad, 25 maart 2021.

De Telegraaf, 23 februari 2021.

De Ingenieur, mei 2021.

Nederlands Dagblad, 2 april 2021.