Margrethe Smulders is 27 jaar. Ze heeft de afgelopen maanden als PR trainee gewerkt @BlydeAmsterdam. Tom Franken, stagiair bij Blyde, daagde Margrethe uit om het achterste van haar tong te laten zien. Een verhaal over nog te ontmoeten schoonouders, dromen en duurzaamheid.

Wat vind je van Blyde en de werksfeer?

Super tof! Diversiteit aan klanten, van schoonmaakproducten van Ecover en method tot Desso, een cradle 2 cradle tabijtfabrikant. En ook een cool initiatief zoals De Buurtcamping. Hierdoor krijg je inzichten in verschillende industrieën en op wat voor manier ze bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast is de werksfeer onderling zeker een pluspunt; professioneel met op zijn tijd genoeg humor. Er is volop ruimte om grappen te maken en heel hard mee te zingen met de muziek, en daarbij ook serieus aan de slag te gaan en zo super veel te leren. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en heb in een korte tijd veel ervaring opgedaan en van alles wat meegekregen.

Wat zijn je bezigheden naast Blyde?

Af en toe organiseer ik toffe knitting parties als brand ambassador voor een bedrijf uit Spanje. Breien klinkt saai en oubollig, maar ik kijk er toch elke dag weer naar uit om het even te doen en ondertussen een van de 10 series te kijken die ik volg. Het werkt namelijk zo mediterend en wellicht wordt mijn motoriek echt beter. Daarnaast probeer ik veel te sporten, van interval hardlopen, mountainbiken (zonder bergen in Nederland), kayla itsines fitness tot af en toe nog invallen bij hockey. In het weekend werk ik ook nog in een restaurant, als hospitality girl kunnen ze me niet missen daar 😉 of ik hen niet.

Wat wil je worden als je groot bent?

Groot? Klein zul je bedoelen, ik ben immers 1.59cm, en daar blijft het bij. Maar later word ik graag moeder van 3 of 4 kinderen… Al mag ik wel opschieten en zal eerst nog de vader moeten vinden, maar wellicht hebben mijn schoonouders ervoor gekozen om geen kinderen te nemen. Al is het momenteel mijn droom om te gaan wonen en werken in Spanje, dus hier ben ik nu volop mee bezig (wellicht toch een Spaanse Don Juan). Werk gerelateerd aan PR, marketing en hospitality. Hospitality zit namelijk in mijn nature. Maar Blyde heeft me de toffe en dynamische kanten van PR laten zien en ik doe graag iets waarin ik zowel creatief als analytisch te werk kan gaan.

Waar kun je jou voor wakker maken?

Liever niet, want ik houd erg van mijn slaap. Maar vooruit als het dan echt moet, mag het voor een tray red bull (sugar free). Ja! Ik weet het heel slecht, krijg het regelmatig te horen, maar het is een psychische verslaving. Daarnaast mag je me ook wakker maken voor sushi of voor een wintersportvakantie of een vakantie naar Spanje ;), daarvoor ga ik graag vroeg uit de veren.

Wat draag jij bij aan duurzaamheid?

Afval scheiden, maar dan ook echt alles apart. Moet van de ene plek in het huis naar de andere plek om iets weg te gooien. Op andere plaatsten waar ik kom en waar niet aan afvalscheiding wordt gedaan, vind ik het tegenstrijdig om bijvoorbeeld plastic bij voedingsresten te gooien. Verder proberen veel de fiets te pakken, al houd ik ook heel graag van autorijden met de muziek hard aan, vooral met het Nederlandse regenachtige weer. Daarnaast probeer ik ook energie te besparen door minder vaak de lichten onnodig aan te zetten, of een warme trui thuis aan te trekken in plaats van de verwarming hoger te zetten. Verder heb ik aan verschillende duurzame projecten gewerkt, zoals de GasTerra Transitie Jaarprijs (met een winst van €20.000,- in the pocket), of Streetstore Antwerpen. Plus door te werken bij Blyde natuurlijk, en zo bij te dragen aan een positive footprint samen met de bedrijven voor wie we werken.