Dit is Anna Bijloo (22), onze nieuwe collega die tot het einde van het jaar stage bij ons komt lopen. In juli is ze met veel nieuwsgierigheid en enthousiasme begonnen bij Blyde. Benieuwd naar wie zij is? Leer Anna beter kennen in vijf vragen:

Je werkt inmiddels een paar maanden bij Blyde! Wat was je indruk toen je net begon?

De ontvangst is vanaf het begin erg warm. Als stagiair voel je je gelijk welkom en je bent part of the team. Ik heb vanaf dag één al allerlei taken gekregen en wordt betrokken bij diverse projecten. Het was vrij overweldigend, maar wel op een positieve manier.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Welke positieve verandering zou jij teweeg willen brengen als je een toverstok had?

Een toverstokje, dat zou handig zijn. Het zou me fantastisch lijken als mens, milieu en dier met elkaar in harmonie zouden zijn. Dat de manier van leven en de samenleving zo is ingericht dat we elkaar versterken en aanvullen in plaats van schade toebrengen. Zo kan er gedacht worden aan een groene infrastructuur, een gezond leefklimaat zowel binnenshuis als daarbuiten, tijd nemen voor elkaar en onze omgeving, een gezonde grond en het verkiezen van een eerlijke prijs boven winst. Dit alles betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Ik zie deze toekomst helemaal voor me!

Je hebt recentelijk je studie Food Innovation afgerond, gefeliciteerd! Werd daar ook aandacht geschonken aan duurzaamheid?

Klopt, dankjewel! Gedurende de opleiding werd er veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. In colleges kwamen onderwerpen als: reststromen, gezond eten en de invloed van wat we eten op de planeet aan bod. Erg interessant! Binnen de opleiding kregen we de ruimte hier onze eigen mening over te vormen.

Hoe is je passie voor eten en drinken ontstaan?

Lekker eten, de tijd nemen voor elkaar en gezellig aan tafel zitten is iets wat ik vanuit huis heb meegekregen. Ik kan me echt verheugen op een lekkere maaltijd. Ook vind ik het leuk om nieuwe producten te proberen en trends en ontwikkelingen op dit gebied te volgen. Ik heb door mijn opleiding gemerkt dat het onderwerp eten en drinken zo divers is. Je eet en drinkt niet enkel om gevoed te worden, het gaat veel verder. Culturele, internationale en sociale aspecten zijn allemaal met voeding verbonden. Het is een onderwerp waar ik niet verzadigd van raak.

Tot slot: Wat is iets dat nog niemand uit het team van jou weet?

Voor mijn hobby, tekenen, ben ik een aantal keer bekroond. Op de basisschool heb ik hier wedstrijden mee gewonnen en voor mijn individuele afstudeerproject heb ik een voedselverpakking voor kinderen ontwikkeld en voorzien van illustraties. Bosdieren, in dit geval. Mijn ontwerp werd genomineerd voor het beste etiket door het Voedingscentrum. Bovendien heb ik als kind complete tijdschriften gemaakt. Met advertenties, recepten, tips en artikelen. En o ja, ik eet elke dag een banaan, omdat ik er vrolijk van word, er energie van krijg en ze bovendien ontzettend lekker vind.