Dit is Linda Houwers (26), Blyde’s nieuwste aanwinst. Begin deze maand is ze met een goede dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid begonnen aan een 6 maanden durend stage. Benieuwd naar wie ze is? Leer Linda beter kennen in 5 vragen:

Je stage bij Blyde is pas van start gegaan! Wat is je eerste indruk?

Ik ben nu net 2 weekjes bezig en ik heb al zoveel nieuwe inzichten gekregen. Ik weet zeker dat ik hier enorm veel ga leren! Het team bestaat uit allemaal vriendelijke, enthousiaste en ambitieuze mensen – voornamelijk vrouwen. De sfeer is prettig en je kunt bij iedereen terecht met vragen. Inmiddels heb ik natuurlijk ook al wat beter kennis gemaakt met Blyde als organisatie. Een breed scala aan (verschillende soorten) klanten, gevarieerde werkzaamheden en héél veel oog voor duurzaamheid vat het wel zo’n beetje samen: ik vind het nu al een supertof bedrijf.  

Kort geleden ben je afgestudeerd voor de master Media & Business. Waarom heb je er nu voor gekozen om een stage binnen PR te doen?

Nadat ik mijn bachelorstudie Engelse Taal en Cultuur met veel plezier had afgerond, wilde ik graag een nieuwe uitdaging. Aangezien alle ontwikkelingen op het gebied van social media en (digitale) marketing mijn interesse wekten, heb ik toen gekozen voor de master Media & Business. Binnen deze master was er helaas geen ruimte voor een stage, maar het leek me alsnog heel waardevol om naderhand een stage binnen het communicatie vak te doen. Het liefst met een duurzame insteek. Zo ben ik uiteindelijk bij Blyde terecht gekomen. Hoe tof is het dat communicatie wordt ingezet voor positieve impact!

Je groeide op in Lichtenvoorde, verhuisde naar Nijmegen en kwam vervolgens terecht in Rotterdam. En nu heb je ook nog een werkplek in Amsterdam! Zoek je die verandering bewust op?

Haha ja klopt! Hoewel ik verandering leuk vind, is het niet per se zo dat ik het echt opzoek, het gaat vaak juist een beetje vanzelf. Voor mijn bachelor ging ik naar Nijmegen en in de zoektocht naar een masterstudie eindigde ik in Rotterdam. In eerste instantie dacht ik ‘waar begin ik aan’, maar achteraf ben ik heel blij met deze keuze. Het is zo’n fijne stad om te wonen en voelt echt als een thuis. Tegelijkertijd heb ik Amsterdam altijd een hele leuke plek gevonden. Heel gaaf dus dat ik er nu toch veel ben doordat ik bij Blyde aan de slag ben gegaan! Hoewel ik het geweldig vind om in een stadse omgeving te wonen, is het ook heel fijn om af en toe de rust op te zoeken in het dorpse Lichtenvoorde. Dat voelt nog steeds als een thuis aangezien het grootste deel van mijn hechte familie daar woont.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan duurzaamheid?

Door de jaren heen zijn veel mensen zich steeds bewuster geworden van het belang van de natuur en het effect dat ons gedrag erop kan hebben. Dit geldt ook zeker voor mijzelf. Voorheen stond ik er niet zoveel bij stil, eigenlijk puur uit onwetendheid denk ik. Inmiddels probeer ik me bewust te zijn van de positieve impact die ik als persoon kan maken door zowel kleine als grotere aanpassingen in mijn gedrag als consument. Ik eet al een tijdlang geen vlees meer en probeer erop te letten dat ik zoveel mogelijk biologische of plantaardige producten koop. Verder reis ik voornamelijk met de fiets of het openbaar vervoer, gebruik ik een herbruikbare waterfles, en probeer ik niet te lang te douchen. Kleine voorbeelden waarmee je toch een verschil kunt maken 🙂

Heb je al een idee wat je na de komende 6 maanden wilt gaan doen?

Iets wat al een hele tijd op mijn bucketlist staat is een taalcursus Spaans volgen in Zuid-Amerika. Toen ik een half jaar in de VS studeerde volgde ik het vak Spanish 101 en kwam ik voor het eerst in aanraking met de Spaanse taal. Het waren vooral de basics, maar ik was direct verkocht. Nog altijd vind ik het een hele mooie taal en ik zou me er graag opnieuw in verdiepen. De periode tussen deze stage en mijn volgende baan is daar wellicht het perfecte moment voor! Daarnaast hoop ik natuurlijk dat mijn academische achtergrond in combinatie met de ervaring die ik bij Blyde op ga doen, zullen resulteren in het vinden van een leuke baan bij een mooi (duurzaam) bedrijf.