Foto: Emma Breschi

We hebben fantastisch nieuws! Na vijf jaar onder leiding van Nynke en Lorette, staat er een nieuwe CEO aan het roer van Blyde Benelux: Moeder Natuur. Waarom? Een positieve impact op de Aarde en haar inwoners staat bij ons voorop. Om die reden krijgt Mother Nature voortaan de belangrijkste stem in alle beslissingen die we nemen. Onze nieuwe CEO helpt ons om, in een wereld die ingericht is op de korte termijn, op lange termijn te blijven denken. Let’s be good ancestors! 

Peulvrucht power | Willicroft 

Initiatiefnemer van de Mother Nature as our CEOcampagne is onze klant Willicroft, bekend van de game changing plantaardige kaas. Brad Vanstone, oprichter van Willicroft“Moeder Natuur is het beste kompas dat je als bedrijf kunt volgen. Geen enkel bedrijf is perfect, maar zorg ervoor dat je al vanaf het begin rekening houdt met het maken van een positieve impact op de planeet.” De eerste impactvolle verandering van de nieuwe CEO van Willicroft? In plaats van cashewnoten uit Afrika worden nu lokale bonen gebruikt voor de plantaardige kazenwat de CO2uitstoot aanzienlijk verkleintDe nieuwste plantbased kazen, Young Dutch en Italian White, zijn op basis van witte bonen gemaaktWitte bonen waren nog nooit zo culinair! 

Wil je Moeder Natuur ook tot je nieuwe CEO aanstellen? Check hier hoe je dat doet.

Bescherm de Aarde voor een prikkie | Earth Today 

Vorige maand lanceerde ‘s werelds eerste purpose platform: EarthToday. Op dit platform vind je niet alleen het laatste nieuws over de staat van de Aarde, maar kan je voor maar €1,20 een vierkante meter Aarde in bescherming nemen. Dit wordt gedaan door natuurbeschermingsorganisaties als Rewilding Europe, WILD Foundation en Justdiggit. De beoogde doelstelling van 1.000.000 beschermde vierkante meters, waarvoor een grote groep influencers campagne voerde, is binnen een maand (!) behaald. Dat is nog maar het begin – het uiteindelijke doel van EarthToday is om vóór 2050 de helft van de Aarde te beschermen. Help je mee? 

Plastic ain’t so fantastic | Mei Plasticvrij 

Tasje hier, flesje daar... Ondanks het verbod op gratis plastic tasjes, komen we nog te veel plastic tegen op plekken waar het niet hoort. Wist je dat plastic makkelijk 450 jaar mee kan gaan? Absurd dus dat we het over de jaren zijn gaan gebruiken als wegwerpproduct. Sluit je aan bij Mei Plasticvrij, een Belgisch burgerinitiatief van een handvol geëngageerde mensen die meer afvalarme alternatieven willen zien. We vroegen Belgische en Nederlandse groene changemakers om hun beste tips om plasticgebruik te verminderen. Denk aan het gebruiken van shampoo bars, wasmiddel in karton of koffie uit een zak. Je vindt het in onze Mei Plasticvrij blog! Goed nieuws: gebruiken wat je al hebt is bijna altijd de duurzaamste optie. Makkelijker en goedkoper wordt het niet. 

Foto: Vika Pobeda 

Unlearning is the new learning | Purpose MBA 

Het is tijd voor een nieuwe economie, waarin de focus ligt op de planeet en ons welzijn in plaats van winst. De Hanzehogeschool Groningen start daarom in september een nieuwe MBA in Purpose Economy. Deze MBA is bestemd voor (toekomstige) managers die niet leren maar afleren. Door oude begrippen van succes, winst en het economische systeem los te laten, kunnen we met een open mind naar de toekomst kijken. Alleen dan kunnen we een duurzaam alternatief voor het economische systeem introduceren. Interested? Tot 15 augustus kan je je aanmelden voor de MBA. 

Design: Springtide Studios 

Time to wake-up | Weg met wegwerp 

Op zoek naar een minder belastend alternatief voor het wegwerp mondkapjeVanhulley maakt mondkapjes van je oude overhemd. Zo geef je de stof een tweede leven. Lees meer over dit bedrijf en de motivatie van founder en CEO Jolijn Creutzberg in onze Blyde Wake-UCall. 

Design: Nic Mac 

Kijk-, lees- en luistertips van onze nieuwe CEO: 

De goede voorouder | Roman Krznaric 

“Hoe zullen de kinderen van de toekomst ons herinneren?” Met die vraag als uitgangspunt schreef de Australisch-Britse filosoof en politicoloog Roman Krznaric zijn meest recente boek De goede voorouder. Hij roept ons op om de Aarde op één te zetten, zodat we herinnerd zullen worden als veranderaars in plaats van kortetermijndenkersKrznaric“Earth doesn’t need us at all. But we need the Earth. And leaders have to take the long perspective, because if you take care of the future, you yourself will have peace. If you’re protecting the futureyou’re protecting yourself now.” Extra tip: luister het boek via Storytel of koop het bij een lokale boekhandel. Support your locals 😉 

Visdetective | Janno Lanjouw, Barbara Serulus 

Kunnen we nog vis eten als we de oceanen willen beschermen? De Visdetective duikt in de wereld van overbevissing, sjoemelvissen en andere onderwatermysteries. Ontdek wat zich afspeelt onder het wateroppervlak in deze podcast over vis een visserij.  

Life in Colour | David Attenborough 

Als je nog een extra reden nodig hebt om Moeder Natuur voortaan ook de belangrijkste stem te geven: here it isLife in Colour is een driedelige docuserie van David Attenborough waarin de schoonheid van het dierenrijk centraal staat. Door het gebruik van speciale camera’s worden er kleuren getoond die dieren gebruiken om te overleven maar voor het menselijk oog onzichtbaar zijn. Fascinating 

Op de hoogte blijven van al het Blyde nieuws? Schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!