B CORP

Bij Blyde staat impact centraal

Blyde Benelux is officieel een Certified B Corporation®. En daar zijn we achterlijk trots op. Wat heeft ons bureau gemeen met Triodos Bank, Tony’s Chocolonely, Dopper, Yoni, Patagonia en Ben & Jerry’s? We zijn allemaal gecertificeerd als B Corp. Wat betekent dat? B Corp is een afkorting van Benefit Corporation. Als B Corp zet je jouw business in as a force for good. We stellen purpose boven profit. Het veranderende vermogen ligt namelijk in de handen van het bedrijfsleven. En het is onze rol om gezamenlijk de rest van de wereld te motiveren om positieve verandering door te voeren en de SDG’s (Sustainable Development Goals) van 2030 te halen.

Naast de B Corp certificering maakt Blyde Benelux deel uit van de Pledge 1% beweging. Pledge 1% is een organisatie die wereldwijd verandering teweegbrengt door middel van inspirerende filantropie, waarbij bedrijven van elke omvang het ‘teruggeven aan de gemeenschap’ integreren in hun bedrijfscultuur.

Naast onze deelname aan Pledge 1%, vrijwillige en structurele betrokkenheid bij The Present Movement, TEDxAmsterdamWomen en Net4Kids, steunen we dit jaar het belangrijke en mooie werk van stichting Happy Caravan. Happy Caravan, ooit gestart in een caravan, runt scholen in Griekse vluchtelingenkampen en geeft kinderen tussen de 4 en 15 jaar dagelijks les. Jaarlijks arriveren hier nog steeds duizenden vluchtelingen waarvan 37.000 kinderen. De missie van Happy Caravan? Kinderen die in een crisissituatie leven onderwijs bieden en meegeven dat ze safe, seen en supported zijn.
Blyde is een duurzaam  pr bureau gevestigd in Amsterdam en Antwerpen