ABBOT KINNEY’S

Wat wij hebben gedaan

Vegan ijsje met een missie

Bij het in Amsterdam gevestigde Abbot Kinney’s draait het om verantwoord genieten. Abbot Kinney’s weet dat het voor de consument niet altijd makkelijk is om bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaam en eerlijk eten. Daarom gelooft het bedrijf in ‘progessnot perfection’. Het roer hoeft niet in één keer om. Hun missie? Van plantaardige zuivel de nieuwe standaard maken. Want stapt iedereen over op een plant-based dieet, daalt de voedselindustrie gerelateerde uitstoot met 70 procentBlyde & Abbot Kinneys werken structureel samen aan de positie van het merk in België en Nederland met als doel het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker te maken dagelijks het verschil te maken.  

Onderdeel van de lange termijn samenwerking was de lancering van de Almond  Frostick, het eerste biologische, plantaardige ijsje op basis van amandelen. Positieve impact kan ook gemaakt worden zonder in te leveren op stijl, smaak of kwaliteit! Met de Almond Frostick wil Abbot Kinney’s een belangrijke boodschap uitdragen: stick up for your planetVolgens Abbot Kinney’s is het overstappen op een plantaardige levensstijl de sleutel tot het keren van het klimaat-tij. Abbot Kinney’s gelooft dat het veranderen van kleine, dagelijkse gewoontes hier al een verschil in kan maken. Daarom riepen we de doelgroep op om duurzame tips te delen met #stickupforyourplanetHet doel? Anderen te inspireren en van elkaar te leren.  

Aanpak Blyde

Blyde staat vierkant achter de boodschap dat je, door dagelijks kleine wijzigingen in je eetpatroon door te voeren, al een groot verschil kunt maken. Die optimistische benadering past ook helemaal bij het DNA van ons bureau: het maakt niet uit waar je begint, áls je maar iets doet door kleine, dagelijkse gewoontes onder de loep te nemen. Aanpak: product lancering + activatie #stickupforyourplanet beweging. Hoe? Via de media, duurzame blogs, changemakers en foodies. Resultaat? Gestapeld bereik: 10,6 miljoen. Mediawaarde:450K. Campagnegrootte – S. 

Sustainable Development Goals (SDG’s)

12.

VErantwoorde consumptie en productie

Verzeker duurzame consumptie-, en productiepatronen. Zorg voor duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’.

Resultaat

Een greep uit de free publicity die we genereerden voor de introductie van Almond Frostick: 

&C, 27 juni 2019.

@Ninapierson, 29 juli 2019.

Favorflav, 3 juni 2019.

De Volkskrant, 5 augustus 2019.

JAN magazine, 29 mei 2019.

Holistik, 26 juni 2019.

@Renskroes, 31 mei 2019.