GREENFORCE

Wat wij hebben gedaan

Appetite for change: een ware poederrevolutie

Zo’n 30% van de Nederlandse bevolking eet elke dag vlees. Een plantaardiger dieet is echter nodig om ervoor te zorgen dat de aarde leefbaar blijft voor volgende generaties. Voor een gezonde voeding hebben we voldoende eiwitten nodig, maar met 2,3 miljard extra mensen op de aarde tegen 2050 is het niet haalbaar om deze eiwitten enkel te blijven halen uit dierlijke producten. Daarom is GREENFORCE vastberaden om de eiwittransitie in Europa te versnellen.

Met plantaardige vlees-, vis- en zuivelvervangers in poedervorm, gaat GREENFORCE nog een stapje verder dan de ondertussen welbekende vega-burger en soja worstjes. De lange houdbaarheid, het lichte gewicht (tijdens transport), de ongekoelde bewaarmethode en de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid te bepalen, van de producten in poedervorm, maakt de poeders een uiterst duurzame optie. Na een succesvolle introductie in Duitsland was het tijd om Nederland, dé Europese koploper in de productie en consumptie van vleesvervangers, kennis te laten maken met deze smaakvolle innovatie.

AANPAK BLYDE

Door het innovatieve product van GREENFORCE centraal te stellen hebben we Nederland kennis laten maken met de Duitse voedsel pioniers. Hoe hebben we dit gedaan? Door zowel lifestyle, food als vak media de mogelijkheid te geven om het product uit te proberen en hun ervaringen te laten delen. The proof is in the pudding. Door het unieke karakter van de producten – poeder – centraal te stellen hebben we nieuwsgierigheid en verbazing opgewekt bij journalisten, influencers en de consument. Met overheersend positieve reacties als gevolg.

Naast de lancering in Nederland ondersteunen wij GREENFORCE met ongoing PR waarbij de we nieuwe productintroducties en mijlpalen onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep door deze te koppelen aan relevante momenten. Daarnaast vertellen we samen het bredere verhaal van het snel groeiende bedrijf richting corporate media. Een voorbeeld hiervan is het persbericht over de meest recente investering van 15 miljoen, voor verdere (internationale) expansie, uitbreiding van het assortiment en de ontwikkeling van hun eigen onderzoekscentrum in Duitsland. Ondanks dat GREENFORCE geen bedrijf is van Nederlandse bodem, is er sterke interesse in het pionierende en innovatieve karakter.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

12.

Verantwoorde consumptie en productie

Verzeker duurzame consumptie-, en productiepatronen. Zorg voor duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: ‘meer produceren met minder’.

Resultaat

Een greep uit de free publicity  die we genereerden voor GREENFORCE: 

Abbot Kinney's - Skip the Hurt Volkskrant

RTLZ, 18 juni 2021.

NU.nl, 28 oktober 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

Business Insider, 7 juli 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

Change Inc, 13 januari 2022.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

RTL Nieuws, 26 juli 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

Culy, 29 augustus 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

Bedrock, 25 december 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

Volkskrant, 19 juni 2021.

Abbot Kinney's - Skip the Hurt

AD, 25 oktober 2021.

Benieuwd naar andere cases van Blyde Benelux? Check ze hier.