SPIEREN VOOR SPIEREN

Wat wij hebben gedaan

‘ER IS GEEN TIJD TE VERLIEZEN’

Stichting Spieren voor Spieren heeft één helder doel: alle spierziekten verslaan. Sinds hun oprichting, in samenwerking met het toenmalige Nederlands Elftal, in 1998 zet Spieren voor Spieren zich in voor kinderen met een spierziekte. Dat zijn er in Nederland ruim 20.000. Samen met trouwe ambassadeurs uit de sportwereld, zoals Sven Kramer, Daily Blind, Henk Grol en Louis van Gaal, zamelt de stichting middels sportevenementen, acties op sportclubs en een benefietgala ieder jaar zoveel mogelijk geld in. Dit geld wordt gebruikt voor het faciliteren van een snellere diagnose en voor behandelingen.

In 2020 sloeg wereldwijd het coronavirus toe. Dat betekende voor Spieren voor Spieren dat ze al hun events moesten cancelen en dat de inkomsten met 50% terugliepen. Voor het eerst sinds hun oprichting lanceerde ze daarom een mediacampagne: ‘Er is geen tijd te verliezen’. Betrokken sporters werden opgetrommeld om mee te doen: zij gaven allemaal een iconisch sportitem weg, te winnen voor iedereen die in november 2020 een donaties deed. Wefilm werd aangehaakt en maakte een prachtige korte film over Guus Bok (8), een van de kind-ambassadeurs. Blyde Benelux werd pr-partner en heeft alles op alles gezet om de campagne, het verhaal van Guus, maar ook het verhaal van de stichting en directeur Minke Booij zo breed mogelijk te verspreiden.

 

 

 

Aanpak Blyde

Deze campagne was echt een gedeelde effort. Blyde, Wefilm en Spieren voor Spieren hebben zich 100% ingezet om de campagne onder de aandacht te brengen en de teller van de donaties omhoog te laten schieten. Blyde richtte zich voornamelijk op de nieuwsmedia, sportredacties en online media. Het resultaat? Zo’n 95 RTV, on- en offline publicaties, een gestapeld bereik van 86 miljoen en een mediawaarde van meer dan 2 miljoen euro.  Campagnegrootte – S 

Sustainable Development Goals (SDG’s)

3. GOEDE GEZONDHEID EN WELZIJN

Gezonde mensen zijn de basis voor gezonde economieën. En dus moet voortijdige sterfte door ziekte of mentale problemen worden voorkomen. Een gezonde toekomst voor iedereen.

Resultaat

Een greep uit de publicity  die we genereerden voor Spieren voor Spieren:

Helden Magazine, 31 januari 2021.

De Telegraaf, 29 oktober 2020.

AD Utrechts Nieuwsblad, 30 oktober 2020.

AD, 4 november 2020.

Tubantia, 4 november 2020.

Adformatie, 27 oktober 2020.