Maak kennis met Juliana Littel (22), onze nieuwe collega die tot en met juni 2022 stage komt lopen. Begin november is ze vol enthousiasme begonnen bij Blyde. Juliana beter leren kennen? Bekijk haar antwoorden op vijf vragen:

Je stage bij Blyde is pas van start gegaan! Wat is je eerste indruk?

Súper-positief! Ik ben met open armen ontvangen en voel me helemaal part of the team! Ik hou ervan als mensen vol passie praten over wat ze doen en als ze ambitie hebben. Écht ergens voor gaan staan: dat duurzame, activistische en sociale randje vind ik fan-tas-tisch. Benieuwd wat me nog te wachten staat, bij dit toffe bureau aan de grachten van Amsterdam!

Je bent naast Blyde ook nog druk bezig met je studie Communicatiewetenschap. Wordt daar ook aandacht geschonken aan pr? En wat hoop je bij Blyde te leren?

Klopt, ik ben begonnen met een doorstroomminor Communicatiewetenschap. Vanuit mijn hbo-studie wordt wel aandacht besteed aan PR. Ook binnen Communicatiewetenschap komt PR aan bod, maar dan vooral in combinatie met politiek.

Ik hoop vooral meer te leren over hoe de PR-wereld in elkaar zit. Hoe schrijf je het beste persbericht? Hoe kies je betrokken journalisten? Daarnaast hoop ik meer te leren over de strategische kant van communicatie en pr. Bijvoorbeeld het uitkienen van een strategie voor een nieuw merk of een bericht van een klant tóch nieuwswaardig weten te maken.

Stel je mocht een verhaal houden op nationale televisie, welke boodschap zou je graag aan Nederland mee willen geven?

Wees wat meer menselijk. In mijn ervaring probeert iedereen het goed te doen en willen de meeste mensen je graag helpen. Door wat menselijker naar elkaar te kijken, kunnen een hele hoop zorgen weggenomen worden en kunnen we ook polarisatie verminderen. Daar wordt de wereld een stukje mooier van!

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?

Pfoe, heb je even?! Ik ben een echte boekenwurm en lees/luister elk jaar zo’n 50 boeken. Wat betreft duurzaamheid en opwarming van de aarde: sowieso De onbewoonbare aarde van David Wallace-Wells. (Helaas) niet omdat het boek zo lekker wegleest, maar David schrijft heel concreet over de gevolgen van klimaatverandering. Een verademing als je al het abstracte geneuzel een beetje zat bent.

Een andere aanrader is Corporate Rebels: Make Work More Fun, geschreven door Joost Minnaar en Pim de Morree. Ik kocht het tijdens een weekend in Maastricht (boekhandel Dominicanen is een must-see!) en las het in één ruk uit. Als je fan bent van boeken als De meeste mensen deugen en gelooft in de kracht van je werknemers, dan is dit zeker een aanrader!

Nog eentje dan: Het geschenk van Edith Eger. Absoluut hartverscheurend, en tegelijkertijd voelt het alsof een goede vriendin je wijze raad geeft. Edith laat je inzien dat wat je overkomt, véél minder belangrijk is dan hoe je ermee omgaat.

Wat is het allerlekkerste dat je ooit hebt gegeten?

In 2017 maakte ik met mijn moeder een roadtrip van Los Angeles naar San Francisco en bestelden we een vegan kaasplankje (voordat het omgedoopt werd tot charcuterie) aan Abbot Kinney Boulevard. Nu ben ik helemaal geen kaaskop, dus je kan je mijn verbazing voorstellen toen ik mijn eerste hap nam. Lekker, heerlijk romig en (wat mij betreft) sowieso beter dan elke andere kaas op basis van zuivel. My mind was blown!