New teamie alert! Sinds augustus wordt Blyde versterkt door Lea! We interviewden Lea om onder andere achter haar geheime talent te komen. Wist je dat Lea 4 dansstijlen kan? Ontdek meer over Lea in het onderstaande interview. 

Je hebt de bachelor Communicatiewetenschap bijna afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?  
Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam is er een mogelijkheid om stage te lopen. De warme ontvangst die ik bij Blyde heb ervaren, heeft mijn interesse meteen gewekt. Daarnaast voel ik me op mijn plek bij een B Corp: duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en aandacht voor werknemers en de wereld zijn voor mij erg belangrijk. Een van de redenen waarom ik zo enthousiast ben over mijn stage bij Blyde, is de kans om dieper in de wereld van public relations (PR) te duiken en te ontdekken wat deze discipline zo interessant maakt. Denk daarbij aan een kijkje nemen bij verschillende duurzame projecten.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 
Ik draag mijn steentje bij aan een betere planeet door bewust kleine keuzes te maken, zoals het meenemen van herbruikbare waterflesjes in plaats van steeds nieuwe plastic flesjes te kopen. Het gebruiken van herbruikbare boodschappentassen en meer gebruik maken van de fiets of openbaar vervoer. Het is een kleine daad die aanzienlijk veel invloed kan hebben. Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke opties dragen we allemaal een steentje bij aan het beschermen van onze planeet.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?  
Het boek dat ik écht aan iedereen zou aanraden is “Sapiens: A Brief History of Humankind”. Yuval Noah Harari neemt je mee op een waanzinnige reis door onze geschiedenis. Hij stelt de big questions: wie zijn we, waar komen we vandaan en hoe zijn we geworden wie we nu zijn. Een eye-opener, serieus!

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?  
Niemand bij Blyde weet dat ik een tweetalige achtergrond heb, waarbij ik zowel thuis als in mijn dagelijks leven zowel Kroatisch als Nederlands gebruik. Verder ben ik gek op dansen. Ik dans al sinds ik klein was: ballet, modern, jazz en hip hop. Dansen geeft me super veel energie!

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: in januari is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?
Na mijn stage ben ik van plan om een minor in ondernemerschap te volgen. Hoewel ik nog twijfel tussen de afstudeerrichting persuasieve communicatie en corporate communicatie, staat één ding vast: ik zal eerst mijn stage bij Blyde lopen. Ik ben erg enthousiast om ervaring op te doen op het gebied van duurzaamheid en public relations. Ik heb er zin in!