New teamie alert! Sinds februari wordt Blyde versterkt door Jade die tot en met juli meedraait als impact trainee. Met haar positieve instelling en enthousiasme kijkt ze ernaar uit om de komende maanden aan de slag te gaan. Wil je meer weten over Jade? Lees dan haar interview!

Je bent bezig met de opleiding Creative Business. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?  
Met deze stage wilde ik mij meer verdiepen in het PR- vak, hier was ik erg nieuwsgierig naar. Maar ik wilde niet zomaar het PR-vak ingaan, ik zocht een diepere laag en meer betekenis. Toevallig had ik voor mijn studie net een project afgerond gefocust op B Corps, daardoor kreeg ik behoefte om deze impactvolle wereld in te duiken. Zo kwam ik uit bij Blyde. Tijdens het sollicitatiegesprek zag ik het enthousiasme van het team en hoorde ik mooie verhalen, dit voelde meteen aan als een goede match.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 
Ik probeer mijn steentjes bij te dragen door het niet tot nauwelijks eten van vlees. Ik ben vegetarisch opgevoed en heb dit zoveel mogelijk doorgetrokken in mijn leven nu. Verder gebruik ik geen plastic waterflesjes meer en neem ik altijd een eigen fles mee, boodschappentasjes worden hergebruikt en ik shop steeds vaker vintage. Ook letten we thuis op de verwarming; dan maar een lekker dikke trui aan en met een dekentje op de bank.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?
Dat is ‘Ga als een rivier’ van Shelley Read. Het is een prachtig ontroerend verhaal dat zich in 1948 afspeelt en gaat over een romantische ontmoeting, een eerste liefde, veel verdriet, dood, nieuw leven en herenigingen. Een boek waar ik geen genoeg van kon krijgen, dus zeker een aanrader!

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?
Dat ik een behoorlijke verslaving heb aan crispy chili olie, en ik kan niet eens zo goed tegen spicy eten. Thuis hebben we dan ook de ‘jumbo’ pot staan. Voordat ik stageliep en nog veel thuis lunch at, deed ik over alles een aantal drizzles chili olie. Ik raad het iedereen aan.

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: in juli is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?
In juli ga ik eerst heerlijk genieten van de zomervakantie, ik ben echt een zomermens dus ik kan al niet wachten. Na de vakantie zal ik beginnen aan een minor, welke minor dit wordt weet ik alleen nog niet (whoeps). Maar nu eerst knallen tijdens deze stage bij Blyde!