Annemieke komt ons team de komende 5 maanden versterken. Leer haar in 5 vragen beter kennen:

1. Werken bij een duurzaam pr-bureau, vertel ons meer! Hoe kwam je bij deze keuze?

Ik miste in mijn universitaire studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap een meer praktijk-georiënteerd onderdeel, het bleef voor mij te theoretisch en droog. Na lang wikken en wegen heb ik halverwege het jaar knoop doorgehakt om tijdelijk met mijn studie te stoppen om en een stage in een héle andere hoek te zoeken: de PR. Ik was al langere tijd bezig met schrijven, communicatie en social media, maar had er nooit serieus over nagedacht om er mijn werk van te maken. En duurzaamheid? Ik vind het cool om met mijn carrière een positieve impact te kunnen maken op mens, milieu en maatschappij. Ik ben daar in mijn dagelijks leven ook bewust mee bezig.

2. En dan zit je bij Blyde! Wat is je eerste indruk van je nieuwe werkplek op Het Singel?

Een heel hecht team. Het is heel tof om te zien hoe vrouwen elkaar ook op de werkvloer empoweren en versterken. Het voelt een beetje als thuis, en dat op Het Singel – een van de levendigste stukjes van Amsterdam. Het uitzicht verveelt hier nooit. Het werk is erg gevarieerd en ad hoc: het ene moment schrijf ik een persbericht, en het volgende moment ben ik op zoek naar een duivenmelker voor een grote PR-stunt.

3. Je hebt een indrukwekkend CV; mega influencer, bestuurslid Feminer, seksuele voorlichting geven, ga zo maar door. Hoe combineer je dat allemaal?

Ik zie mezelf als een georganiseerde chaos, georganiseerd met een hele kleine ‘g’. Ik kan veel dingen tegelijkertijd, maar dat vergt wat planning. Dat is niet mijn sterkste punt, maar des te groter de uitdaging en de mogelijkheid om daarin te groeien. Wat wel heel erg helpt is dat ik (bijna) alles wát ik doe, ik doe uit passie en een drive. Daardoor voelt het niet als verplichting en doe ik het met plezier.

4. Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken Annemieke?

Een goede schaal nachos. Geen laffe bak zoals je ze soms voorgeschoteld krijgt, maar eentje met heel veel jalapeños, kaas, en niet geheel onbelangrijk: een grote hoeveelheid guacamole en salsa. In dit geval gaat de uitspraak more is more zéker weten op.

5. “Na vijf maanden dan ga ik”….?

Moeilijke vraag, dat weet ik zelf stiekem net zomin als jij. Ik ga allereerst in elk geval genieten van een lange vakantie. Ik hoop tegen die tijd te weten of ik mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap weer oppak of ik aan een andere studie, zoals communicatie, ga beginnen. Of misschien wel iets héél anders. Who knows, ik laat me graag verrassen!

Meer zien van wat zich allemaal op Het Singel afspeelt? Volgens op Instagram en Facebook of lees hier verder.