V.l.n.r. Joyce Jason Ghijs (alsico), Marlous van den Hoogen (Blyde Benelux), Vincent Siau (alsico), Evelien Pleging (Blyde Benelux), Simon Iredale (alsico)


Amsterdam, 25 april 2024 – Alsico is één van de meest toonaangevende ontwerpers en fabrikanten van werkkleding in Europa. Bij het Belgische familiebedrijf, opgericht in 1934, staat het leven van mensen centraal. Niet alleen die van de dragers van de werkkleding, maar ook die van hun ruim 7000 medewerkers en hun families wereldwijd. Alsico heeft een continue focus op innovatie en duurzame productie, waarbij hoge kwaliteit bescherming en comfort het uitgangspunt is. ‘Our performance protects yours’. Iets waar pr-bureau Blyde Benelux zich heel goed in kan vinden. Geleid door hun missie ‘creating a positive footprint worldwide’ helpen zij duurzame merken en maatschappelijke organisaties de wereld te beschermen. Samen slaan ze nu de handen ineen om nog meer positieve impact te maken op mens en planeet. 

Bescherming voor drager en omgeving 

Bij het familiebedrijf, met ondertussen de vierde generatie aan het roer, heeft verantwoordelijkheid altijd hoog in het vaandel gestaan. Met de alsico academy onderzoekt de organisatie continu de mogelijkheden op het gebied van duurzame technologie en design, zoals het creëren van werkkleding die is gemaakt van schone, duurzame bronnen en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Dit om het leven van mensen op het werk veiliger en comfortabel te maken, en tegelijkertijd de wereld om hen heen te beschermen. Deze focus op innovatie wordt gedreven door de visie dat wanneer er geen goede opties beschikbaar zijn, eigen opties gecreëerd moeten worden.  

CO2 neutraal in 2040  

In 2040 wil het bedrijf volledig CO2 neutraal zijn en Living Wage+ betalen waarbij leefbare lonen voor werknemers op alle alsico locaties centraal staat. Vincent Siau, managing director alsico: “Iedere werknemer heeft het recht om zich goed te voelen, er goed uit te zien en veilig te zijn. Daar zetten we ons voor in, zonder toekomstige generaties in gevaar te brengen. Daarom doen we geen concessies aan wat belangrijk is, en verleggen we voortdurend de grenzen van innovatie. Je kunt alleen vandaag beschermen, als je ook morgen beschermt. Die verantwoordelijkheid houdt nooit op. Daarom hebben we ook voor Blyde als partner gekozen, want zij voelen de noodzaak dat het om een lange termijn investering gaat waarin de mens centraal staat.” 

Eigen supply chain 

Om altijd zicht te hebben op de werkomstandigheden van hun eigen werknemers, en op de kwaliteit en levering van de producten, produceert alsico uitsluitend vanuit haar eigen fabrieken (meer dan 20 wereldwijd). In de samenwerking met haar klanten wordt gekeken naar wat zij nodig hebben. Zowel op het gebied van specifieke beschermende eisen of wensen, als op bijvoorbeeld hoeveelheden of leverspecificaties. Alsico voorziet verschillende markten van beroepskleding, van werkkleding voor de gehele Engelse National Health Service (NHS) tot ruimtepakken aan NASA. 

Gedeelde missie 

Om alsico meer naamsbekendheid te geven, is het merk de samenwerking aangegaan met pr- en campagnebureau Blyde Benelux. Beide partijen pionieren op het gebied van impact ondernemen en zijn er op gebrand om een blijvende positieve impact te creëren. Lorette der Kinderen, oprichter Blyde Benelux:Voor alsico is het zo vanzelfsprekend dat ze hun verantwoordelijkheid nemen voor wat ze doen en wat dat betekent voor alles en iedereen om zich heen. We kunnen niet wachten de wereld hier meer over te vertellen en andere ondernemers hiermee te inspireren.” 

Over Alsico 

Alsico is een familiebedrijf opgericht in 1934 en uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende ontwerpers en fabrikanten van werkkleding in Europa. Met een team van ruim 7000 medewerkers, actief op 5 continenten, en een supply chain van meer dan 20 strategisch gelegen eigen fabrieken, blijft alsico voortdurend de grenzen verleggen op het gebied van innovatieve, comfortabele en beschermende werkkleding. Alsico maakt het leven van mensen op de werkvloer beter, zonder compromissen te sluiten op wat er toe doet. Dit alles met als doel de meest gerespecteerde en verantwoordelijke werkkledingfabrikant ter wereld te worden. Ontdek meer op alsico.eu