Blyde Benelux, het bureau voor duurzame merken en organisaties, zoekt jou: een daadkrachtige missiegedreven pr / impact stagiair(e) met een positieve mindset. Natuurlijk word je gedreven door duurzaamheid en sociale impact en ben je eager om bij te dragen en je handen uit de mouwen te steken. De principes (B) positive, (B) critical, (B) collaborative, (B) outspoken en (B) the change passen bij jou.  Als je dan ook nog tijd hebt voor een stage van in ieder geval 5 maanden vanaf mei/juni 2024 dan is het tijd dat wij asap koffie met je drinken! 

Wat ga je doen?
Laten we beginnen met wat je niet gaat doen. Je gaat niet in een hoekje zitten waar je zelf klussen moet verzinnen om je dag door te komen. Bij Blyde ben je als trainee part of the team. Je maakt deel uit van een groep collega’s met wie je samen aan missiegedreven projecten werkt voor klanten als Vandebron, Swapfiets, Ecover, Intratuin en Too Good To Go! Volop meedraaien dus. En ja, op een toffe en inspirerende locatie in Amsterdam West. Wij geloven in de kracht van het verhaal achter een organisatie en het is dan ook onze missie om de betere keuzes onder de aandacht te brengen. We zijn niet voor niets een B Corp.

 Wat vertel ik m’n vrienden?
“Ik heb nu echt een toffe stage gevonden. Bij een ondernemend en 100% impact gedreven bureau. Het is een rol die ik naar eigen hand kan zetten, met ruimte voor nieuwe ideeën en creativiteit. We werken voor klanten die ervoor kiezen om business as a force for good in te zetten. Met onze missie hebben we een duidelijke meetlat om onze klanten aan te toetsen. Oh ja we hebben ook een eigen stichting bBlyde Foundation en net het spel Let’s Play Equal gelanceerd. Meer weten? Check hun impact report op hun site”.

What’s the plan?
Blyde biedt je de mogelijkheid om op diverse niveaus mee te denken. Je krijgt alle ruimte voor eigen initiatief en inbreng. We zullen je onder andere vragen:

 • inhoudelijke research te doen, wat zijn de insights, wat speelt er?
 • mee te denken tijdens brainstormsessies – verhalen die aanzetten tot positieve verandering!
 • creatieve ideeлn uit te werken tot presentaties – hoe kan het breed gevoeld, gezien en gehoord worden?
 • meedraaien op accounts, van medialijsten opstellen, met pers overleggen, tot events bijwonen en publiciteit bijhouden.
 • en natuurlijk krijg je een vergoeding, 450,- per maand.

 Wie zoeken wij?
Je geeft graag je mening en bent niet bang initiatief te tonen. Je houdt van lol trappen, maar neemt je werkzaamheden serieus. Je weet wanneer iets met een t of met een d wordt geschreven en je houdt ervan om de spreekwoordelijke handen uit de mouwen te steken. We verwelkomen en koesteren talent van overal, ongeacht achtergrond, identiteit, of gemeenschap, inclusief en niet beperkt tot de LHBTQIA+ gemeenschap. We geloven dat meer diverse teams creatiever zijn, innovatiever denken en dat we meer leren van elkaar. Dit hebben we hard nodig bij de vraagstukken van vandaag de dag. Vloeiend Nederlands is in ons vak een moet en vloeiend Engels is een must. Als je meertalig grappen kunt maken heb je twee streepjes voor. O ja, en onderstaande natuurlijk:

 • Studie hbo/wo die het PR vak raakt, maar dit is geen vereiste. We staan ook open voor carriиreswitchers. Zolang jij je hart maar volgt!
 • Schrijftalent en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Accuraat en stressbestendig
 • Affiniteit met (nieuws)media
 • Proactief en creatief
 • Beschikbaar voor minimaal vijf maanden (start mei/juni 2024 en liever 6 a 7 maanden dan 5, omdat je er dan echt nog meer uithaalt)

Okay, I’m in!
Matcht dit helemaal? Neem dan snel contact met ons op.  Je CV en motivatie ontvangen we graag via info@blyde.nl onder vermelding van ‘stop met zoeken, here I am’. Bellen met vragen kan natuurlijk ook altijd op 020-760 01 22.