Our mission is to create a positive footprint worldwide. Niet alleen met het werk dat we doen, waar we elke dag vol passie ons bed voor uitstappen, maar juist ook in ons eigen Blyde-huis. Met ons eigen changemaking team.

Onze promise to the future? We use business as a force for good.It goes far beyond reducing negative impact. Less bad is simply not enough. The only answer for futureproof businesses is to be: net positive, to be restorative, regenerative.To actually give back!

Hoe wij dit doen? Op tal van manieren, hallo bBlyde foundation, we’re campaigning for change on a daily base, zijn zelf een B Corp, hanteren een eigen code of collab, onderdeel van pledge 1% beweging, doneren meer dan 100K per jaar in cash & kind, we play it equal,

 

We do what we can, and compensate for what we can’t. Want dat we met z’n allen knetterhard de opwarming van de aarde tegen moeten werken is een feit!

 

Hoe het binnen ons Blyde huis is georganiseerd?

 • Afnemer van groenste energie in Nederland, en het team voert dit waar mogelijk ook thuis door.
 • We werken max 3 dagen in een knetterknap groen kantoor met eigen zonnepanelen en een warmtepomp.
 • Kan een meeting ook virtueel? Let’s do it!
 • Pak je fiets als het kan​, we gebruiken openbaar vervoer voor klantbezoek (Blyde vergoedt de kosten)
 • Is de auto noodzakelijk? ​Rijd elektrisch! 
 • De verwarming staat nooit hoger dan 19 gr, we trekken een extra trui aan!
 • We kopen lokaal in, kiezen voor de duurzaamste materialen.
 • Mails groter dan 2mb worden verstuurd via Wetransfer, we deleten meteen zoveel als we kunnen en motiveren anderen om hetzelfde te doen.
 • Bezorging gebeurt co2-neutraal.
 • We vliegen niet voor werk (alleen als het echt niet anders kan – lees afgelopen 3 jaar is dit iet gebeurd) en vliegen privé zo min mogelijk.
 • Eten alleen vega en vegan op kantoor (en voor 90% ook thuis).
 • We hebben allemaal een LENA fashion library pas om kleding te huren, inrichting op kantoor is voor 80% tweedehands.
 • Hebben de LET’S GET TO ZERO in 2030 actief ondertekend met likeminded bedrijven in onze B Corp Community en stimuleren alle bedrijven waar we mee werken om ook aan te haken.

   

Wat verbruiken we nu dan? We hebben samen met Trees For All de Climate Footprint Calculator doorlopen. Uit deze berekeningen komt de footprint voor Blyde neer op 11,67 ton CO2. Ons vaste team heeft ook allemaal hun eigen persoonlijke CO2-footprint berekend via de Trees For All rekentool. Voor onze persoonlijke huishoudens komt dit neer op 144,2 ton CO2 in totaal voor het team.

 

What we compensate for what we can’t? 120%

Voor de totale footprint/ het restant van de CO2 uitstoot, van 155,87 ton CO2, en nog 20% daarbovenop to actually give back! hebben we een renature project in Bolivia uitgekozen. Een herbebossing project aan de voet van de Andes. Onze bijdrage komt neer op de aanplant van een bijna 1000 bomen zodat op termijn de CO2 echt wordt vastgelegd. Waarom herbebossing en geen aanplant van zeegras, of algenteelt? We hebben hier nu om verschillende redenen voor gekozen. 1. We geloven sterk in de noodzaak van renature, we moeten vergroenen – de ruimte letterlijk teruggeven aan de natuur. 2. Het project via Trees For All in Boliva zorgt naast klimaatmitigatie door CO2- vastlegging ook voor: a. duurzame inkomsten voor de lokale bevolking, b. bescherming van het bestaande tropisch regenwoud en c. weer productief maken van de verarmde gronden.

Door te compenseren voor onze CO2-footprint aan het herbebossing project, supporten we vier SDGs: SDG 1 (no hunger), SDG 8 (decent work and economic growth), SDG 13 (climate action) en SDG 15 (life on land). Samen met andere donateurs zijn er met dit project al bijna 2 miljoen bomen geplant, goed voor 340.735 ton CO2 en inmiddels zijn er 1.200 boeren betrokken bij het project. Het project is ook gecertificeerd door Plan Vivo; een wereldwijde standaard op gebied van CO2-compensatie die zich richt op de lokale gemeenschap. De standaard garandeert de duurzaamheid van het project en de monitoring van het project door onafhankelijke auditoren.  

Welke vraagtekens hebben wij zelf nog? Wat willen we in de toekomst nog scherper krijgen?

 • We zijn geen productiegerichte organisatie maar servicegericht. Hoe zijn we er zeker van dat we niks over het hoofd zien, en dat we al onze uitstoot hebben meegenomen. We gaan hier nog een dubbel-dubbel check op verrichten met een externe partij (naast Trees for all).
 • We zijn als missie-gedreven bureau allergisch voor greenwashing. We zijn altijd op zoek naar manieren om het beter te doen. Heb jij na het lezen van bovenstaande tekst nog vragen en/of opmerkingen of tips? Neem heel graag contact met ons op! Je kunt een mailtje sturen naar info@blyde.nl en dan komen we zeker weten bij je terug! Alleen samen maken we het verschil.