De organisatie achter De Buurtcamping brengt de PR-activiteiten onder bij bureau Blyde Amsterdam. De Buurtcamping is een initiatief opgericht om mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar contact te brengen. Dit jaar wordt voor de vierde maal verschillende stadsparken in Nederland omgetoverd tot een camping voor de buurtbewoners. Blyde Amsterdam is gevraagd om de organisatie te ondersteunen bij de PR-activiteiten, waarbij de focus ligt op het creëren van de nationale aandacht voor dit initiatief.

Op zaterdag 9 juli gaat voor het vierde jaar op rij De Buurtcamping van start in stadsparken in onder andere Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Tilburg. Voor één weekend is het park een gezellige camping, tijdelijk bewoond door allerlei typen mensen die de buurt rijk is. Dit biedt een leuke toegankelijke vakantie om de hoek, waarbij saamhorigheid in de buurt wordt gestimuleerd.

Nynke van den Broek, een van de oprichters van Blyde: “Wij hebben zin om bij te dragen aan meer bekendheid voor dit toffe initiatief. De Buurtcamping draagt iets wezenlijks bij aan de Nederlandse samenleving. Er zit een erg mooi verhaal achter dit initiatief; aan ons de eervolle taak om dit naar buiten te brengen.”

Roderik Schaepman, initiatiefnemer van De Buurtcamping, kijkt uit naar de samenwerking met Blyde: “Blyde en De Buurtcamping delen een gelijke ambitie om verschil te maken en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Blyde begrijpt ons initiatief en kan ons helpen om onze positionering in Nederland te versterken. Door kennis en ervaring met elkaar te delen kunnen we zorgen voor een nog grotere sociale beweging en een harmonieus leefklimaat in Nederland.”