Bij Blyde kiezen we uitsluitend voor partners die het goede doen. Van groene kantoorartikelen en duurzame drukkers tot een bank die alleen bedrijven financiert die mens, milieu of cultuur centraal zetten. Ook op zoek naar goede alternatieven, search no more! Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet om je te inspireren. Tips of goede toevoegingen? Stuur ons dan zeker een bericht.

We Love Recycled – Bij deze charmante duurzame drukkerij aan de Marnixstraat bestel je visitekaartjes, flyers en briefpapier.  Allen gedrukt op duurzaam (tot 100%) recycled én FSC®-gecertificeerd papier. Oftewel, met lagere C02-uitstoot oen minder energie – en waterverbruik!

Growing Paper – Groeipapier zeg je? Yes! Op dit duurzame papier met bloemzaadjes komt je marketingboodschap, mailing, visitekaartje of geboortekaartje letterlijk tot bloei. Denk aan veldbloemen, vergeet-me-niet zaadjes en een mix van basilicum en tomaat. De growingcards voelen als een stevige kaart en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. 

Triodos Bank – De Triodos bank, is een van de meeste duurzame banken ter wereld en is naar eigen zeggen “made for change”. Deze bank financiert alleen bedrijven die mens, milieu of cultuur centraal zetten. Ze zijn een allrounder in de duurzame sector: zonne- en windenergie, particuliere hypotheken, gezondheidszorg, duurzaam vastgoed : you name it! Tot slot schenken ze met hun eigen Triodos Foundation geld aan waardevolle en vernieuwende initiatieven die bijdragen aan ontwikkeling van een duurzame samenleving!

GreenJobs – Greenjobs is de grootste vacaturebank voor duurzame en impactvolle banen in Nederland. Het is hun missie om het bedrijfsleven en de overheid futureproof te maken en meer mensen aan een duurzame baan te helpen. Greenjobs gelooft dat werk pas echt interessant en betekenisvol wordt als het bijdraagt aan een betere wereld.

Zero2Green – Bij Zero2Green zijn ze gespecialiseerd in het leveren van elektrische, emissieloze koeriersdiensten op interstedelijke trajecten. De passie van Zero2green is het verbeteren van de kwaliteit van de lucht die we constant inademen. Met spoed een pakketje versturen, maar het moet snel én duurzaam? Dan weet je nu waar je moet zijn.

Snappcar – Wist je dat er in Nederland 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stilstaan? Door te huren en verhuren via de deeleconomie probeert SnappCar dat probleem op te lossen. 

Newbees – Newbees zet zich in voor een inclusief Nederland. Ze bereiden nieuwkomers, vluchtelingen,  voor op een baan. Dat doen ze door nieuwkomers te matchen aan lokale ondernemers en organisaties, door inclusieve inburgering te organiseren voor gemeenten en bedrijven te adviseren en begeleiden op het gebied van diversiteit en inclusie. “Making Matches that Matter”. Wij raden het 100% aan.

Trickle – De vacaturesite die anoniem solliciteren mogelijk maakt. Een perfecte partner wanneer je op zoek bent naar nieuw talent. Zo eerlijk mogelijk. De missie van Trickle is om bedrijven te helpen aan een diverse en inclusieve werkvloer.

Paper on the Rocks – Mede B Corp Paper on the Rocks maakt natuurvriendelijke, prachtig ontworpen notitieboeken van steenafval en landbouwafval. Het perfecte cadeau dat altijd goed is. Ook mogelijk een customized notitieboekje te laten maken.

Ecosia – Een zoekmachine, maar met een groot verschil: ze gebruiken hun winst om bomen te planten, daar waar ze het hardst nodig zijn.  Op dit moment hebben alle gebruikers samen al 81 miljoen bomen bij elkaar ‘gezocht’.  

WeTransfer – Het bekende Nederlandse bedrijf WeTransfer is een tech-dienst om grote bestanden te versturen. De B Corp draagt bovendien bij aan verduzaming van de techindustrie én biedt een podium aan startende creatives via hun platform.  

Moyee – Koffie met een goed gevoel, want koffiemerk Moyee strijdt voor gelijkheid in de koffiewereld. Wereldwijd verdwijnt maar liefst 90% van de totale koffiewaarde in de zakken van een handjevol grote multinationals. Time for change! Daarom zet Moyee in op het herverdelen van de koffieketen door de koffie te branden en verpakken in het land van herkomst. Denk fairtrade 2.0!

Farmbrothers – Een dag zonder koekje is een dag niet geleefd, toch? Met de koekjes van Farm Brothers kan je elke dag met het eten van een koekje een verschil maken. De afgelopen 100 jaar verloren we wereldwijd 50% van onze vruchtbare aarde als gevolg van chemicaliën en pesticiden. Als we niks doen verliezen we de komende 60 jaar de rest.  Met elke verpakking van deze heerlijke biologische koekjes die jij koopt veranderen zij een stukje verarmde landbouwgrond in gezonde grond; voor altijd!

The Food Line-Up – B Corp The Food Line is een full service-catering bureau, dat samenwerkt met meer dan tweehonderd specialisten om de catering voor onder andere congressen en walking en sit down dinners te verzorgen. Zo slagen ze erin om jaarlijks een paar miljoen mensen beter te laten eten.They are hungry for change.

Pieter Pot – Waarom zou je nog verpakkingen verkopen? De meeste producten in onze voorraadkast in plastic wegwerpverpakkingen. Dat is nergens voor nodig vinden de mannen van Pieter Pot, zij zijn op missie om boodschappen verpakkingsvrij te maken. Bij deze innovatie online supermarkt, vind je koekjes, hagelslag, havermout, rijst, noten en al je andere favorites in hervulbare potten. 

de KoffieJongens – De Koffiejongens zorgen dat jij nooit zonder je bakkie pleur komt te zitten. Je kan een abonnement kiezen dat het beste bij je past, van 60 cups elke 12 weken tot 2000 cups elke week! Bij ons gaat het er in ieder geval snel doorheen. De biologisch afbreekbare koffiecups voor in je eigen koffie-apparaat worden vervolgens bij je thuis of op kantoor bezorgd. 

Method –  Groene handzeep of afwasmiddel, maar dan in elke kleur van de regenboog. Perfect voor op kantoor. Method doet zaken op grond van waarden en normen en integreert sociale en milieuvoordelen in al haar producten  en in alles wat ze doet.

Plantsome – Geef groen cadeau met de mooiste kamerplanten van Plantsome. Planten kunnen de lucht in je huis zuiveren, geluk brengen (ja ja echt, het is wetenschappelijk bewezen) of natuurlijk van je huis een écht thuis maken. Maar niet alleen hun planten moeten de mooiste kleur groen hebben, ook in hun bedrijfsprocessen gaan ze voor groen. Dat wil zeggen; minder gebruik van plastic en meer focus op recycling, C02 uitstoot compensatie en een langere levensduur van je kamerplant.

Peddler – Geen zin om de grote jongens als bol.com te steunen, maar geen tijd om naar de winkel te gaan? Peddler is here to help. Deze duurzame startup bezorgd binnen één dag producten van lokale ondernemers met de fiets bij jou thuis! Peddler werkt met ruim honderd lokale ondernemers samen: van bakkerijen en biowinkels tot speelgoedzaken en bloemisten. Hierdoor geef je jouw lokale ondernemers een boost én heb je het leukste cadeautje op de verjaardag.

Reflower – Reflower is dé duurzame bloemenbieb. Hier neem je een abonnement op kunstbloemen. Samen blijvende bloemen delen is gemakkelijk, mooi en bovendien een duurzame oplossing.

Lena – Belangrijke business meeting? We kennen het allemaal; het moment dat je naar je kledingkast kijkt en denkt: “Ik heb helemaal niks”. Bij kledingbibliotheek Lena willen ze hier op een verantwoorde en duurzame manier verandering in brengen. Zij geloven in de transitie naar een circulair mode systeem, waarbij iedereen zich richt op levensduurverlenging van kleding. Zo kwam de fashion library tot stand. Perfect als origineel cadeau voor de modeliefhebber!