Een nieuw gezicht op het Singel: sinds vorige week is Bibi Timmerman (26) onderdeel van het Blyde-team. Niet geheel onbelangrijk: nét op tijd voor de onze teamtrip. Meet Bibi:

Van Man Bijt Hond naar Steenrijk, Straatarm naar een pr-bureau aan het Singel. Hier willen we meer over weten!

Ik wilde altijd verhalen vertellen en zodoende heb ik mij de afgelopen drie jaar op het televisie vak gestort. Dat vond ik echt ontzettend leuk, maar in mijn functie als redacteur miste ik wat intellectuele diepgang en uitdaging. Én ik wilde heel graag iets goed doen, zodat je iets toevoegt. Dat kan ik vinden in het werk als pr-adviseur en in de duurzame missie van Blyde.

Een duurzaam pr bureau met nogal een ambitieuze missie. Natuurlijk. En toch leuk om even je motivatie te horen.

Tijdens mijn werk zocht ik naar voldoening, het échte verhaal, de bijdrage die het levert aan onze omgeving en wat iets teweegbrengt. Dat zit niet alleen in werk: ook privé probeer ik me te verdiepen in het onderwerp rondom duurzaamheid en probeer ik maatschappelijk betrokken te zijn. Dat kan al in kleine dingen zitten zoals het bewuster kopen van kleding en eten, maar ook soep maken voor oma’s en dagelijks een praatje maken met mijn oudere buren. Het leven draait niet alleen om geld, maar ook om iets bij te dragen aan de wereld van anderen. En als je dat met je werk kan combineren, is dat  toch een gouden combi?

What to expect from Bibi de komende jaren?

Ja, moeilijke vraag. Ik wil samen mooie dingen maken, dat vooral. En als het kan zou ik het heel leuk vinden om naast de geschreven stukken ook vanuit mijn achtergrond meer ruimte te krijgen voor beeld. Video’s en reportages. Ohja, en natuurlijk binnen de pr gebruik gaan maken podcasts, mijn nieuwste verslaving.

Je groeide op in Twente. Welke skills of waarden neem je daar mee vandaan?

Twentenaren zijn en blijven altijd nuchter. Gewoon niet alles te serieus nemen. Die skill neem ik altijd wel mee. Houd je scherp 😉

Wat niemand nog van je weet in het team?

Dat ik twee tatoeages heb. Eentje op mijn arm en eentje op mijn voet. Achter die eerste zit wel een grappig verhaal. Bij Man bijt Hond moest ik een reportage maken over tattoos. Die vind ik eigenlijk een beetje asociaal. Maar goed, ik zat er toch over na te denken en zei toen tijdens een kopje koffie tegen mijn vader en vriend: “misschien wil ik wel een tattoo, ik dacht aan een hartje op mijn arm”. “Haha, wat leuk, dan doen we het toch nu!” zei mijn vader. En toen mijn vriend mij vervolgens ook nog uitdaagde met: als het je het nu doet, dan betaal ik, begon ik te twijfelen. En natuurlijk, je raadt het al; toen we toevallig 10 minuten later langs een tattooshop liepen kon ik natuurlijk niet meer terug. Maar ik ben er heel blij mee hoor!

Meer zien van wat zich allemaal op Het Singel afspeelt? Volgens op Instagram en Facebook of lees hier verder.