Dit is Yuan Druijff (23), onze nieuwe collega die tot en met januari 2022 stage komt lopen. Met veel enthousiasme en passie is ze in augustus begonnen bij Blyde. Yuan beter leren kennen? Bekijk haar antwoorden op vijf vragen:

Je bent recent afgestudeerd aan de master Corporate Communication, gefeliciteerd! Waarom heb je gekozen hierna stage te lopen bij Blyde?

Bedankt! Na mijn studie wist ik niet meteen welke richting ik op wilde. Communicatie is namelijk zo breed. Maar na een lange search kwam ik uiteindelijk toch bij PR. Ik vind taal en schrijven erg leuk en interessant, dus een stage in PR leek me perfect om uit te vinden of dat ook echt bij mij past op professioneel gebied. Toen ik naar vacatures ging zoeken kwam ik uit bij Blyde. Blyde sprak mij erg aan omdat het een duurzaam bedrijf is. Niet alleen het bedrijf zelf, maar ook de samenwerkingen die zij aannemen. Ik vind het heel bijzonder en goed dat een bedrijf zo’n duidelijk standpunt inneemt. Daarom leek het me super om me daar ook voor in te zetten!

Voor je studie heb je ook een tijdje gestudeerd in Tokio. Wat heb je tijdens deze periode geleerd van de Japanners wat je toepast in je dagelijks leven?

In het Japans bestaan veel woorden die specifiek bedoeld zijn om bepaalde situaties te omschrijven. Zo heb je bijvoorbeeld het woord shōganai. Dit betekent zoiets in de trant van ‘dat hoort er nou eenmaal bij’. Zodoende heb ik daar geleerd dat dingen soms gewoon zijn zoals ze zijn en je er niks aan kan veranderen. Dit kan soms lastig zijn, maar het helpt niet om bij de pakken neer te gaan zitten.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet?

Op verschillende manieren probeer ik mij in te zetten voor een betere planeet. Zo ben ik vegetariër geworden. Ook probeer ik veel minder producten te kopen en juist te gebruiken wat ik al heb, of te kopen bij duurzame bedrijven. Daarnaast heb ik gekozen voor een duurzame bank en een duurzame zoekmachine.

Ook zet ik me graag in voor een inclusiever Nederland door vrijwilligerswerk te doen bij Asian Raisins. Zij zetten zich in tegen anti-Aziatisch racisme in Nederland. Het is mij opgevallen dat anti-Aziatisch racisme ook in Nederland erg is toegenomen tijdens de pandemie door onwetendheid en angst. Ik vind het een hele goede manier om zelf meer te leren over inclusiviteit en tegelijkertijd anderen ook bewust te maken.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Als het geen noodsituatie is eigenlijk voor niks, want als ik eenmaal wakker ben kan ik vaak niet meer in slaap komen. Ik hou gewoon heel erg van slapen!

Wat weten jouw Blyde-collega’ s nog niet van jou?

  • Ik heb zo’n vijf jaar lang blauw haar gehad.
  • Ik hou van pittig eten!
  • Ik lees graag webcomics.