Dit is Zoë Damen (20), onze nieuwe stagiaire sinds begin vorige maand. Ze draait vol enthousiasme mee in het team, en zet zich tegelijk in voor haar innovatie opdracht. Benieuwd naar wie ze is? Leer Zoë beter kennen in 5 vragen:

Je bent een Bredase, studeert in Den Bosch, en woont nu voor een aantal maanden stage in Amsterdam. Hoe bevalt deze overstap tot nu toe?  

Heel goed! Ik ben altijd al een beetje verliefd geweest op Amsterdam en ik vind het heerlijk om er nu een paar maanden echt te kunnen wonen. Het leukste vind ik alle fijne plekjes, zoals cafétjes, koffiezaakjes en tweedehands winkels. Ook alles is dichtbij, dus ik ga overal naartoe op de fiets. Elke ochtend als ik naar Blyde fiets, door de Negen Straatjes en langs de grachten, heb ik weer even een geluksmomentje. Al helemaal nu er overal kerstlichtjes hangen. Maar ik ga wel ieder weekend terug naar mijn ouders in Breda, dat voelt nog steeds het allermeeste als thuis. 

Wat was jouw motivatie om stage te lopen bij Blyde? 

Het PR-vak trekt mij heel erg. De hele dag bezig zijn met media en toffe merken, daar word ik heel blij van. Daarnaast trok het duurzaamheidsaspect van Blyde mij heel erg aan. Ik ben veel met duurzaamheid bezig en dan wil je natuurlijk niets liever dan bij een B Corp werken. Ook nog eens het enige B Corp PR-bureau in de Benelux! En een heel mooi kantoor aan de Singel, dat is natuurlijk ook heerlijk.  

Op wat voor manier ben je veel met duurzaamheid bezig?

Duurzaamheid is een van de onderwerpen waar ik echt over kan blijven lezen en praten. Het is mijn droom om ooit echt impact te maken, door bijvoorbeeld een eigen social/sustainable enterprise te starten. Momenteel probeer ik het vooral met kleine stapjes. Ik eet volledig vegetarisch en zo min mogelijk andere dierlijke producten, reis zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer en koop zo min mogelijk nieuwe kleding. Tijdens mijn stage bij Blyde ben ik ook bezig met een innovatieopdracht vanuit mijn opleiding Business Innovation. Deze gaat over de SDG’s en hoe Blyde hier op een vernieuwde manier mee aan de slag kan gaan. Enorm interessant! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om de wereld een stukje mooier te maken, je moet er vaak alleen even je eigen weg in vinden.

Welk nummer kan jij urenlang op repeat luisteren?

Oeh, lastig. Ik ben niet zo van de nummers op repeat zetten. Daardoor ben je zelfs de beste nummers na een tijdje beu. Liever zet ik afspeellijstjes op repeat. Ik ben dol op muziek uit de jaren 70 en 80. De lijsten ‘All out 70’s’ en ‘All out 80’s’ van Spotify vind ik heerlijk. Phil Collins, Elton John, Tina Turner, Queen, UB40… Ik hou ervan! Ik ben sowieso wel fan van de door Spotify gemaakte lijstjes. Ook een hele fijne en favo op dit moment is ‘Sweet Soul Chillout’.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?

Momenteel lees ik ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’ van Jelmer Mommers. Die stond al een tijdje op m’n lijstje. Dit is echt een boek waarvan je wilt dat iedereen het een keer leest. Het gaat over klimaatverandering en is ondanks dit grote onderwerp toch heel toegankelijk geschreven. Het staat er echt niet goed voor met de planeet en als we zo doorgaan als we nu doen heeft het nog veel grotere gevolgen. Gelukkig is het tweede deel van het boek hoopvol. Hierin legt Jelmer uit hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het niet zo ver zal komen. Dit zou natuurlijk iedereen moeten weten!