Dit is Judith van Harten (23), onze nieuwe collega die voor 6 maanden bij ons komt stagelopen. Vorige maand gestart in volle drukte, en nu al helemaal part of the team. Benieuwd naar wie zij is? Leer Judith beter kennen in vijf vragen:

Je hebt een bachelor gedaan en bent net klaar met je master Media Studies. Waarom heb je ervoor gekozen om nu eerst nog een stage te gaan doen?

Mijn bachelor Engelse Taal en Cultuur was erg theoretisch en academisch, met heel veel zelf lezen en schrijven – heerlijk! Na mij een aantal jaar te hebben verdiept in Engelse literatuur, cultuur, en taalvaardigheid leek het me tof om op een andere manier met taal als communicatiemiddel bezig te zijn. Om die reden heb ik gekozen voor een intensief éénjarig mastertraject over media, cultuur en communicatie. In dit jaar was helaas geen ruimte voor een stage, daarom heb ik bewust de keuze gemaakt om na mijn afstuderen stage te lopen. Ik was specifiek op zoek naar een pr-stage, en ben daarom ontzettend blij dat Blyde mij de kans geeft om de komende 6 maanden mee te draaien binnen het team. Mijn motivatie? Ervaring opdoen in een uitdagende werkomgeving, en mijzelf verder ontwikkelen als persoon en als communicatie professional.

Hoe vond je de eerste dagen bij Blyde?

Ik kan oprecht zeggen dat ik in korte tijd tijd al mega veel heb geleerd van mijn Blyde-collega’s. Natuurlijk komt er bij een nieuwe werkplek altijd een hoop informatie kijken, maar alles werd duidelijk uitgelegd en ook kreeg ik al snel de mogelijkheid zelfstandig dingen te onderzoeken of te proberen. Doordat je vanaf het begin al wordt meegenomen in allerlei lopende projecten krijg je heel snel een goed beeld van de werkzaamheden van Blyde. Ook vind ik de duurzame en maatschappelijke values van Blyde echt ontzettend tof – dit was voor mij reden om juist hier te solliciteren en het is gaaf om te zien hoe deze worden nageleefd!

Je komt uit Rotterdam. Is dit ook je lievelingsstad? Of zou je nog graag ergens anders heen verhuizen?

Haha, tricky onderwerp! Als geboren en getogen Rotterdammert is het wel even wennen om 5 dagen per week in Amsterdam te zijn, maar tot nu toe bevalt dit heel goed! Hoe kan het ook anders als je mag werken op zo’n prachtige plek als het Singel? Wat mij betreft heeft elke stad zo zijn eigen charme – hoe politiek correct dit ook klinkt. Toch zou ik niet snel uit Rotterdam vertrekken, ik houd namelijk heel erg van de no-nonsense mentaliteit en directheid. Maar, ik zou wel héél graag nog voor langere tijd willen verhuizen naar Londen of een andere grote stad in het Verenigd Koninkrijk!

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Mijn nichtje heeft laatst haar duikbrevet gehaald, en door haar verhalen ben ik helemaal enthousiast geworden! Ik zou zelf ook heel graag een keer een duikcursus willen doen, zodat ik de wonderlijke onderwaterwereld kan ontdekken op een mooie zonnige locatie. Hoe bizar om te bedenken dat je dan kunt ademen onderwater? Ik vind het vet, en ik denk dat het je ook veel bewuster maakt van de kwetsbaarheid en het belang van de ecosystemen onderwater. Iets dichter bij huis: ik ben groot fan van EDM en droom er van om een keer naar Tomorrowland te gaan!

Weet je al wat je na deze stage gaat doen?

Ik hoop dat de ervaring die ik op doe bij Blyde een super goede aanvulling is op mijn theoretische kennis over taal en communicatie. Het ideaalscenario zou zijn dat ik over een halfjaar kan beginnen met een vaste baan, zodat ik alle kennis die ik heb opgedaan direct op de werkvloer kan toepassen! Of dat in Amsterdam, Rotterdam, of ergens in de UK gaat zijn durf ik nog niet te voorspellen… In elk geval ben ik van plan te blijven leren, verder te ontwikkelen, en enthousiast verder te gaan met de volgende uitdaging!