Te midden van deze coronastorm lukt het je hopelijk om, ondanks de vele uitdagingen, goed voor jezelf en anderen te zorgen en de stemming erin te houden. Ja, het zijn extreem uitdagende tijden. Maar als je ons diep in ons groene hart kijkt, zien we – naast de talloze uitdagingen – vooral heel veel felle lichtpuntjes in deze uitzonderlijke periode. Er is ruimte voor reflectie, bezinning over de manier waarop we consumeren en de creativiteit stroomt door de kieren naar buiten. En wat dacht je van die mooie strakblauwe luchten zónder vervuilende vliegtuigsporen?

Het wordt steeds duidelijker dat we deze crisis alleen kunnen tackelen als we samen de krachten bundelen.

Blijf positief, laat van je horen

Juist in deze tijd is het belangrijk om met een flinke portie daadkracht te laten zien dat het anders moet en kan in de wereld. Deze communicatie tips kunnen helpen om tijdens deze coronacrisis krachtig naar buiten te blijven treden:

  • Keep the juices flowing |Communiceer open en transparant met klanten en stakeholders.Formuleer eenstatement over hoe jullie als organisatie in deze crisis staan. Wat is jullie aanpak, hoe staan jullie klaar voor klanten en wat is jullie (korte en/of lange termijn) visie?
  • Be out there | Ervoor zorgen dat je structureel van je laat horen komende tijd, zodat men weet dat je er bent en voor ze klaar staat. Vul de contentkalender voor aankomende weken strategisch in, laat ruimte om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.
  • Teamspirit, belangrijker dan ooit | Interne communicatie is in deze tijd belangrijker dan ooit. Hoe kom je hier als team doorheen? Wat wil je vragen van je werknemers, en wat geef je in deze tijd? Hoe kom je hier samen sterker uit?
  • Free spirits | Er komen ongekende krachten vrij in deze periode die wendbaarheid vraagt van iedereen. Grijp dit aan en laat de creativiteit door de organisatie stromen. Valt een deel van het werk weg? Pak julliebig hairy audacious goal er nog eens bij: wat kunnen we nu doen om dit doel dichterbij te brengen? Wat maakt je op dit moment relevanter dan ooit? Think big en zet je netwerk in om creatieve partnerships te sluiten.

Blijf sterk, vecht voor de idealen waarin je gelooft. We wensen je alle gezondheid en goeds!

Zat je bij het lezen van dit bericht ‘ja’ te knikken maar dacht je tegelijkertijd ‘hier heb ik natuurlijk helemaal geen tijd voor en/of de expertise niet voor in huis’? Het team van Blyde staat je graag bij indien je behoefte hebt aan een adviesgesprek. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen, via Zoom of Skype denken we in maximaal een half uurtje graag met je mee. 

Let’s use business as a force for good, we’re in this together!
Team Blyde