New teamie alert! Sinds augustus versterkt Evi ons leuke team. We vroegen onze nieuwste trainee hoe ze bijdraagt aan de missie van Blyde en wat nog niemand van het team van haar weet. Ben je ook zo benieuwd naar haar geheim? Lees het in het onderstaande interview! 

Je hebt de bachelor Communicatie bijna afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?  
Ik studeer in Breda, dus het leek me supertof om een stage te vinden in een hele andere omgeving. De keuze viel op een grote mediastad in Nederland – Amsterdam dus! Ook wilde ik stagelopen bij een klein bureau, met toch een grote boodschap. Na wat research kwam ik terecht bij Blyde. Een duurzaam PR-bureau dat elke dag bijdraagt aan het creëren van positieve impact. Een supermooie kans dus om hier stage te lopen en om op mijn manier een steentje bij te dragen. 

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet? 
Ik probeer op kleine manieren mijn steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door flessen en tassen te hergebruiken, het is immers onnodig om voor elke boodschap een nieuwe tas te kopen. Ook vind ik het belangrijk om tijdens het reizen zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Ik let erop hoe vaak ik het vliegtuig pak en ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk de fiets te nemen in plaats van de auto. Thuis ben ik bewust bezig met afval scheiden. 

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?  
Mijn favo boek is: Daar waar de rivierkreeften zingen.Een super ontroerend en meeslepend boek als je het mij vraagt. Het boek gaat over Kya, die afgezonderd van de bewoonde wereld leeft in de moerassen van North Carolina. Ze leeft in, van en met de natuur. Ze komt in aanraking met twee mannen uit de stad, waarna haar hele leven verandert. Een mooi verhaal waar een variatie aan emoties naar boven komt. Je kan opeens in de lach schieten, maar kan ook zo emotioneel worden.

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?  
Wat niemand uit het team weet is dat ik in een ver verleden mee heb gedaan aan een tv-programma. Het is niet zomaar een tv-programma, maar haakt ook in op duurzaamheid! Kun je al een gokje wagen? Het programma heet Hip voor Nop. In het programma wordt van oude kleding een hele nieuwe outfit gemaakt voor een speciale gelegenheid. En Hip voor Nop brengt natuurlijk een speciale boodschap met zich mee: maak van iets ouds, iets nieuws.  

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: in januari is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?
Ik ben nu terechtgekomen in de mediawereld en ik ben er wel achter dat dit iets is waar ik later iets mee wil gaan doen. Het is ontzettend leuk om een ondersteunende factor te zijn in hele grote en mooie dingen in die wereld. Na mijn stage en bachelor wil ik een master gaan volgen: Media en Journalistiek Studies. Dit sluit ook goed aan op wat ik nu doe. Daarna lijkt het me heel tof om ook de PR-wereld in te gaan. Wie weet blijf ik hier wel hangen!