New teamie alert! Sinds februari wordt Blyde versterkt door Maj! We interviewden Maj om onder andere achter haar geheime talent te komen. Wist je dat Maj 18 keer een bal kan hooghouden? Ontdek meer over Maj in het onderstaande interview. 

Je hebt de bachelor Communicatiewetenschap bijna afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?   

Een stage is een vast deel van UvA’s communicatiewetenschap bachelor. Fijn, aangezien je op deze manier relevante werkervaring op kan doen! Zodoende ben ik op zoek gegaan naar bedrijven waar ik compleet achter sta; met een positieve impact op mens en natuur, dit vond ik erg belangrijk tijdens mijn zoektocht. Bij het zien van de vacature van Blyde was ik meteen om! Toen ik er tijdens het sollicitatiegesprek achter kwam wat voor een ontzettend leuk team er achter Blyde zit, mét veel overeenkomstige idealen, werd dit alleen maar bevestigd. 

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet?  

Ik probeer op zo veel mogelijk manieren bij te dragen aan een betere planeet. Dat zit hem bij mij vaak in de kleine dingen: bijna al mijn kleding en inboedel is tweedehands, ik koop zo min mogelijk single-use plastic en koop überhaupt minder. Ook probeer ik mijn spullen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Mijn huidige fiets stond bijvoorbeeld al 15 jaar kapot in het schuurtje van mijn moeder. Deze heb ik grotendeels zelf opgeknapt. Op die manier heb ik de levensduur van m’n moeders oude fiets aanzienlijk verlengd! Naast deze kleinere acties, eet ik ook vegetarisch en probeer ik mijn vliegreizen te beperken.   

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?  

Het kookboek: ‘In het wild’ van Yvette van Boven. Hierin staan allemaal makkelijke, vegetarische gerechten met interessante ingrediënten die je in de natuur kan vinden! Echt een aanrader wat mij betreft.   

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?  

Dat ik een ster ben (al zeg ik het zelf) in kringlopen! Ik krijg al vanaf m’n jeugd te horen dat ik veel geduld heb en door lang zoeken met de meest bijzondere items de kringloopwinkel uitloop. Een ander ding waar het Blyde team (nog) niks van weet is dat ik momenteel probeer te leren hooghouden met een voetbal. Ik wilde het al langere tijd leren, en heb me er nu eindelijk toe weten te zetten. Mijn persoonlijke record is inmiddels 18!  

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: in juli is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?

Ik ben nog een beetje aan het twijfelen tussen een master doen of een jaar werkervaring opdoen voordat ik aan m’n master begin. M’n master wil ik hoogstwaarschijnlijk gaan volgen in communicatie. Voordat het zo ver is, wil ik me het liefst nog zo veel mogelijk oriënteren. Hopelijk ben ik er daarna uit!