Een update over wat er bij ons op de ‘kantoorvloer’ afspeelt. De afgelopen weken zijn wij met het hele team in gesprek gegaan over hoe wij als team zo positief, transparant en concreet mogelijk werken en willen werken aan een inclusievere wereld. Tijd voor een kleurrijke update dus. Om het belang van de Black Lives Matter beweging, de Amsterdam Pride week, Corporate Queer en een initiatief als TEDxAmsterdamWomen te belichten. Verwacht niet dat wij overal een antwoord op hebben en dat we geen fouten maken in dit proces. Maar weet dat we zonder oordeel proberen te handelen vanuit de allerbeste intentie en dat we openstaan voor alle input en feedback. Tot slot delen we graag het interview van Workjuice met je, waarin Lorette werd geïnterviewd over ‘purpose boven profit’ stellen.  

Op naar verbinding in plaats van verdeeldheid!

BLACK LIVES MATTER | Samen werken aan inclusiviteit

Creating a positive footprint worldwide is de diepgewortelde missie van ons B Corp gecertificeerde pr-bureau. Gelijkheid is daar een belangrijk onderdeel van. In een wereld die kantelt en schuurt komen steeds meer systeemfouten bovendrijven waar we niet langer omheen kunnen. Tijdens onze digitale teammeetings spraken we de afgelopen weken veel met elkaar over hoe we nog inclusiever te werk kunnen gaan. In onze nieuwste blog vertellen we graag hoe wij als team zo positief, transparant en concreet mogelijk werken aan een inclusievere wereld. De blogpost kun je hier lezen. Heb je een tip voor ons om nog sterker bij te dragen aan een inclusieve samenleving? We staan overal voor open!

AMSTERDAM PRIDE | De vrijheid om jezelf te zijn

Deze week is Amsterdam Pride Week, al gaat dat dit jaar nét even anders dan dat we gewend zijn: helaas geen kleurrijke Canal Parade en feestende menigte zoals normaal gesproken. Gelukkig heeft de organisatie er voor gezorgd dat er alsnog van alles te doen is door middel van een alternatief programma (met o.a. livestreams en een ‘find all flags’ tour).

Ook zonder de gebruikelijke festiviteiten blijft het belangrijk om stil te staan bij het belang van Pride. We hebben in Nederland al veel bereikt op dit gebied, maar het is ook goed om te reflecteren op de vooruitgang die we nog moeten boeken. Wil jij als professional of als werkgever meer bijdragen aan de inclusie van LHBTI+ mensen op de werkvloer? Corporate queer is hét platform dat zich inzet tegen heteronormativiteit in de corporate wereld. Wij hebben ons raam op het Singel al ter beschikking gesteld aan hun kleurrijke bewustwordingsposters.

TEDxAmsterdamWomen | Female empowerment

Al tien jaar geeft TEDxAmsterdamWomen jaarlijks het woord aan inspirerende mannen en vrouwen die zich bezighouden met genderdiscriminatie of hieraan gerelateerde onderwerpen. Ook dit jaar zetten we ons vanuit Blyde pro bono in om talenten en ondernemers in de schijnwerpers te zetten die echt het verschil maken! Op 30 oktober vindt de Talent Night plaats. Tijdens deze avond betreden jonge talenten het podium om hun vernieuwende ideeën, verrassende visie of TED-worthy missie te delen.
Ben of ken je iemand die een mooie bijdrage zou kunnen leveren aan deze avond? Vanaf dit weekend kunnen  talenten zich inschrijven!

LOOK, LISTEN & GET INSPIRED

Zaïre Krieger, spoken word-kunstenaar en TED talent 2019, vat in deze voorstelling haar gemoedstoestand als jonge vrouw van kleur in een wit land samen. Het is een verkenning van de manier waarop we allemaal de codes omwisselen die ons door het systeem worden verstrekt, maar het stuk laat bovenal zien hoe gefabriceerd “a construct something like race truly is, even though it has real world consequences.”

WORKJUICE | Purpose over profit

“De tijd van enkel focus op commercieel belang is echt voorbij! Wij zijn ervan overtuigd dat het veranderend vermogen in de handen van het bedrijfsleven ligt”, aldus Lorette. Workjuice – het lifestyle platform over ondernemen en persoonlijke groei – interviewde onze collega Lorette over purpose boven profit stellen, de uitdagingen op het gebied van duurzaam ondernemen en waarom zij en Nynke ruim 5 jaar geleden Blyde oprichtten. Wil je meer weten over onze missie en hoe je dit terugziet in onze bedrijfsvoering en in de beslissingen die we maken? Lees het hele interview hier.

Op de hoogte blijven van al het Blyde nieuws? Schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!