Dit is Sam van Schagen, Blyde’s nieuwste aanwinst. Begin dit jaar is ze vol enthousiasme en een flinke dosis nieuwsgierigheid begonnen aan een 6 maanden durende stage. Eerder deze week zag je misschien al een interessante blog van haar voorbij komen, met daarin tips om de avondklok door te komen. Nu stellen we haar graag ook even officieel aan je voor. Leer Sam beter kennen in 5 vragen:

Je hebt recentelijk je studie International Business Administration afgerond. Wat zou je nog willen leren tijdens je traineeship en daarnaast?
Ik merkte dat universitaire studies erg theoretisch zijn en weinig creativiteit vergen, terwijl ik er juist van houd creatieve ideeën te bedenken en uit te werken. Daarom hoop ik de kennis die ik in mijn studie heb opgedaan bij Blyde te kunnen aanvullen met praktijkervaring. Via deze weg hoop ik meer te weten te komen over media, marketing en duurzaamheid. Verder zijn er naast PR nog zoveel andere skills die ik me eigen wil maken: surfen, boksen, de Franse en Spaanse taal en fotograferen. Ik denk dat ik nooit uitgeleerd ben.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Welke positieve verandering zou jij teweeg willen brengen als je een toverstok had?
Lastige vraag, er zijn zoveel mogelijkheden die door mijn hoofd schieten. Ik denk dat ik de wereld letterlijk ‘mooier’ zou maken. Meer natuur, schone lucht en schoon water voor iedereen en dat we daar allemaal zorg voor dragen.

Even wat anders. Je houdt erg van koken en hebt het afgelopen half jaar werkervaring opgedaan als foodstyliste. Hoe was dat?
Klopt! Ik heb als foodstyliste bij Martine Steenstra gewerkt aan verschillende fotoshoots voor kookboeken, magazines en reclamecampagnes. Telkens op andere locaties en in nieuwe teams. Dit waren vaak hectische dagen, waarbij we soms wel twaalf gerechten maakten, maar altijd met mooie en smakelijke resultaten. Zo stond er een door mij gebakken pruimentaart op de cover van de Allerhande.

Wat is iets wat nog niemand uit het team van jou weet?
Ik denk dat ik nog heel veel gekke weetjes heb, maar de eerste die mij te binnen schiet is dat ik op mijn negende al mijn eigen digitale krant maakte met behulp van een computerprogramma. De krant was volledig voorzien van eigen geschreven stukken, dagelijkse recepten en strips. Mijn collega’s weten denk ik ook nog niet dat ik naast modellenwerk ook af en toe handmodel ben. Dus mochten jullie ooit een paar handen nodig hebben voor een shoot, dan weten jullie mij te vinden!

Tot slot: Welk nummer geeft jou power en bij welk nummer kan je jezelf even heerlijk afsluiten van de wereldproblematiek?
Empire State of Mind van Jay-Z en Alicia Keys geeft mij altijd een een portie kracht en positiviteit. Dit nummer doet mij denken aan de eerste keer dat ik New York binnenreed met de taxi en de skyline vanaf de brug zag. Zo cliché, maar zo mooi. Als ik mij af wil sluiten van de wereld werken eigenlijk alle “slechte” nummers wel. Deze draai ik dan kneiterhard natuurlijk.