Hoe geef je de natuur een plek in je bedrijfsvoering? Natuurinclusief ondernemen kan op verschillende manieren, bij Blyde hebben we bijvoorbeeld Mother Nature als CEO benoemd. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat zijn andere manieren om natuurinclusief te ondernemen. Lees in deze newsflash meer over hoe wij de natuur betrekken in onze bedrijfsvoering, en hoe we je daarbij kunnen helpen. Verder staan er weer mooie impact projecten in de spotlight en staan er lees- kijk- en luistertips voor je klaar. So what are you waiting for? Scannen maar!

"

Fonk Magazine Green Issue 2024 

Heb je Blyde al voorbij zien komen in de Green Issue 2024 van FONK magazine? Nynke en Lorette vertellen daarin over het belang van impactvol zakendoen, samenwerken en de waarde van eigen impactprojecten en natuurinclusief ondernemerschap. Ze zoomen ook in op de Ethical Agency Alliance van Creatives for Climate waar Blyde deel van uitmaakt, en hebben het over moedeloosheid versus hoop. Lees het hele magazine vandaag via deze link of koop ‘m nu los in de webshop van FONK magazine. Kun jij hulp gebruiken bij een impact communicatie en/of pr-vraagstuk? Laat het ons weten, we bundelen graag de krachten! 

Beeld: FONK magazine Green Issue 2024

Draag met online-winkelen bij aan natuurherstel 

Heb je het al voorbij zien komen? Afgelopen donderdag lanceerde het nieuwe initiatief voor natuurbescherming: Naturefund. Deze browserextensie zorgt ervoor dat mensen met hun internetaankopen kunnen bijdragen aan een groenere planeet. Gemiddeld 6% van online bestedingen bij inmiddels 1500 aangesloten winkels gaat naar impactvolle initiatieven die bijdragen aan meer biodiversiteit, een beter klimaat en een fijner leven. Via Naturefund.nl kan iedereen de browserextensie toevoegen. Deze herkent aangesloten winkels en activeert Naturefund. De winkel betaalt de commissie, dus als consument betaal je niets extra’s, en je privacy blijft 100% gewaarborgd. Oh ja goed om te weten: Naturefund heeft absoluut niet als doel om extra online aankopen te stimuleren. Maar op het moment dat er online aankopen worden gedaan zorgt Naturefund er nu voor dat het bestaande systeem wordt getwist en er direct wordt geïnvesteerd in meer natuur.

Dus open je laptop, ga naar naturefund.nl, voeg de extensie toe aan jouw browser en samen maken we met elke aankoop een stap naar een groenere wereld! 🍀 Kost je minder dan een minuut! 

Beeld: Naturefund

Onboarding nature Toolkit 

“Imagine if the nature of business, was Nature’s business.” Afgelopen maand was Blyde Benelux betrokken bij de lancering van www.onboardingnature.com. Een initiatief van B Lab Benelux, Nyenrode Business University, en Earth Law Center. Onboarding Nature biedt bedrijven handvatten om de natuur te betrekken bij hun bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door haar, net zoals we bij Blyde Benelux deden, als symbolische CEO te benoemen. Of door haar, net als Patagonia, tot (enige) aandeelhouder te maken.  

Nynke, was samen met Tessa van Soest van B Lab Benelux uitgenodigd bij BNR Duurzaam om mee te praten over hoe je de natuur betrekt in besluitvormingsprocessen en over de impact die dit heeft op je bedrijf. Luister het interview hier terug! 

Alle verschillende manieren om de natuur een stem te geven in je bedrijf worden uitgebreid omschreven in de openbare toolkit van Onboarding Nature. Meer weten? Bezoek de website, lees dit artikel op Duurzaam Ondernemen of mail je vragen naar info@onboardingnature.com. Natuur hoort in elk bedrijf vertegenwoordig te zijn, so are you in?

Beeld: onboardingnature.com

Een zetel voor de natuur!

In navolging van de impactvolle Beterschapscampagne en de Boswachtersmars eind vorig jaar in samenwerking met Natuurmonumenten, boden we afgelopen 23 april maar liefst 81.497 beterschapswensen voor de natuur aan in de Tweede Kamer in Den Haag. De boodschap en dringende oproep aan de politiek? Bescherm de Nederlandse natuur beter! Representatief onderzoek toonde dat 86% van de inwoners van Nederland wil dat de overheid de natuur beter beschermt. Dat voor deze oproep veel draagvlak is, bleek uit de massaal ingezonden beterschapswensen voor de natuur.  

De hartenkreten werden, namens boswachters, in Den Haag aangeboden in een symbolische ‘zetel voor de natuur’ die was gevuld met de beterschapswensen. Kamerleden konden plaatsnemen op de ‘zetel voor de natuur’ en de wensen beluisteren.  

We delen binnenkort de hele case van a tot z dus stay tuned. 

Beeld: Natuurmonumenten, fotograaf Tom Baas 

Mindful Miles fietsroutes door het groen

Stap vanaf vandaag extra vaak op de fiets om je mentale gezondheid een boost te geven. De fietsroutes die we voor Swapfiets creëerden leiden je vanuit de stad richting het groen en geven je onderweg tips, tricks en hotspots die eraan bijdragen dat je hoofd echt even tot rust komt. En dat is nodig gezien bijna de helft van de volwassen Nederlanders in het leven kampt met mentale klachten. Fiets de routes, die staan op Google Maps, in de fietsapp Toertje en op Swapfiets.nl, en ontdek hoe een fietstocht niet alleen je immuunsysteem versterkt, maar ook stresshormoon cortisol vermindert. De speciaal gecureerde fietsroutes in en rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht werden gelanceerd op Wereldfietsdag en tijdens de start van de Week van de Mentale Gezondheid om aandacht te vragen voor een betere mentale balans.  

Beeld: Swapfiets

Ethical Agency Alliance Summit 6 juni 

In onze vorige nieuwsbrief vertelden we al dat Blyde zich als eerste partij binnen de Benelux aansluit bij de ‘Ethical Agency Alliance’ van Creatives for Climate. Deze donderdag, 6 juni, vindt voor de vierde keer de Ethical Agency Summit plaats in Amsterdam. Creatives for Climate verbindt koplopers in de reclame-, PR- en marketingindustrie, klimaatleiders en toonaangevende merken. Het doel van de summit is om een ethische transitie in de industrie te versnellen. Namens Blyde neemt Marlous deel aan een panelgesprek over ‘Lessons from ethical agencies’. De summit is al helaas al uitverkocht, we delen binnenkort de highlights met je! 

KIJK-, LEES-, EN LUISTERTIPS

Kijk | Staal

Deze 4-delige docuserie over Tata Steel geeft je een interessant kijkje achter de schermen, je ziet de worsteling van de CEO en de trotse werknemers, je leeft mee met de omwonenden (en bent opnieuw heel dankbaar voor de rol die Bénédicte Ficq pakt) en het is visueel aantrekkelijk. Aanrader!
De docu is te zien op NPO.

Lees | Happy Times Magazine

In het magazine van Happy Times (100% boomvrij) lees je over positief klimaatnieuws en verhalen van impactmakers. Bij Happy Times Magazine geloven ze dat iedereen de kracht heeft om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ze zetten zich in om mensen te inspireren, motiveren en informeren over duurzaamheid. Dus waar zit je nog op te wachten?
Scoor het magazine hier.  

Luister | Feat.NATURE

Voor het eerst is de natuur zelf officieel geregistreerd als artiest op muziek streaming platforms, te beginnen met Spotify. Voor elke stream van liedjes van o.a. David Bowie, Brian Eno en Ellie Goulding waarin natuurgeluiden zijn verweven, gaat de helft van de royalty’s naar natuurbehoud. Een mooie stap voor de rechten van de natuur!
Luister de playlist hier.  

Op de hoogte blijven van al het Blyde nieuws? Schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!