De coronacrisis heeft geleid tot een heuse geboortegolf. Wat ons betreft hét moment om wat fijne futureproof parenting tips op een rij te zetten. Groene producten voor jou en je kids, van kinderwagens en zwangerschapskleding tot ready-to-eat plantaardige maaltijden om nieuwe ouders een handje te helpen in de keuken. Deze tips maken het een stuk makkelijker en leuker om positieve impact te maken, terwijl je tegelijkertijd de nieuwe en bewuste generatie grootbrengt.  

Blyde presents: een bomvolle nieuwsbrief over én voor de volgende generatie. 

“De roep om langetermijndenken groeit met de dag. Als we goede voorouders willen zijn, is dit het moment om deze fantasierijke vaardigheid te herstellen en te verrijken.”    

Roman Krznaric, oprichter The School of Life en schrijver van ‘De goede voorouder’ 

Spotlight op onze pionierende klanten  

Wij zijn bijzonder trots dat we voor onderstaand lijstje next generation pioniers mogen werken. Samen met hen zetten wij ons in voor een gezonde en leefbare wereld voor de volgende generaties.

Fashion but make it sustainable | Noppies  

Baby’s groeien als kool, waardoor ze een kledingstuk niet langer dan een paar weken kunnen dragen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is dat best een challenge, maar dat hoeft het niet te zijn! Noppies is er voor je vanaf de dag dat je normale kleding niet meer lekker zit tot het moment dat de kleintjes zelf naar school gaan. Met sustainable materialen en hun duurzame productieketen, waarin extra aandacht wordt besteed aan gezonde werkomstandigheden, werken ze toe naar een circulaire wereld: een Happy World voor toekomstige ouders én hun kroost.

Hello new world | Joolz   

Een tweedehands kinderwagen is natuurlijk de meest verantwoorde optie. Kies je toch voor een nieuw exemplaar? Joolz maakt kinderwagens die tegen heel wat stootjes kunnen met een levenslange garantie én legt tegelijkertijd ook nog een geboortebos aan. Er wordt namelijk een boom geplant voor iedere kinderwagen die ze verkopen. Ze werken hiervoor samen met Tree-Nation, een community die zich inzet voor de bestrijding van klimaatverandering, ontbossing en armoede door bomen te planten. Inmiddels hebben ze al 413 voetbalvelden aangeplant en het bos blijft maar groeien. Nog een pluspunt: Joolz gebruikt innovatieve rPET stoffen van gerecycled plastic en biologisch katoen in hun productlijn. Let’s grow! 

Foto: Joolz

Geen stress, wel vegan smullen | Plant B  

Luiers en gebroken nachten: een kersverse ouder zijn kan aardig wat stress opleveren. Voor iedereen die daarnaast óók nog voor zichzelf en de wereld wilt blijven zorgen, heeft plantaardige pionier Plant B een box samengesteld vol met vegan, frozen maaltijden: de new parents maaltijdbox. Denk aan een oer-Hollandse stamppot ‘Mash & Balls’, met lokale ingrediënten van Nederlandse boeren: knolselderij van Boer Ted, Eigenheimer piepers en gerookt zeezout van Zeeuwsche zoute. Liever een reis door smakenland? Kies dan voor maaltijden als ‘Comfy Sweet Potato’ of ‘Super Fly Pad Thai’. Ideaal om in de vriezer te hebben liggen als koken even niet uitkomt – juist die drukke dagen is gezond eten zo belangrijk!  

Foto: Plant B

Next generation enterpreneurship | Pieter Pot   

Wist je dat er per minuut één volle vrachtwagen aan plastic afval in de oceaan belandt? Die berg groeit elke dag en zal blijven liggen voor onze (klein)kinderen als we er niets aan doen. Pieter Pot, dé verpakkingsvrije online supermarkt, wil laten zien dat het anders kan. In hun signature glazen potten en andere herbruikbare omhulsels haal je lekkere producten in huis: van Greenforce poedervleesvervangers tot hondensnoepjes en natuurlijk de basics, zoals pasta, rijst en peulvruchten. Duurzaam, guilt-free en zonder gedoe! Investeerders zien er brood in: onlangs haalde de supermarkt 9 miljoen euro op, waarmee ze een app willen lanceren en de rest van de wereld willen inspireren om zero-waste boodschappen te doen.  

Tips voor de Next Generation   

  1. Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld | Marieke Eyskoot

Dit kleurrijke boek bevat de leukste tips en activiteiten voor kinderen van 9 tot 99 jaar om de wereld duurzamer en eerlijker te maken. Het bevat interviews met bekende Nederlanders en recepten van o.a. Lisa Goes Vegan en Het Zero Waste Project. Met deze top tips kun je meteen aan de slag: thuis en op school, tijdens het eten en spelen, in de natuur en op reis. Waar wacht je nog op? Let’s go!  

Heb je zin om te stoepkrijten? Laat tips achter met dingen die mensen kunnen doen voor onze planeet. ‘Vegetarisch is lekker’, ‘Red bedreigde dieren’, ‘Queer is cool’ of ‘Stop zwerfvuil’ bijvoorbeeld. Haal je lievelingstips uit het boek en krijten maar!’

  1. Duurzame keuzes met het hele gezin | Koos de Koala 

Al van Koos de Koala gehoord? Via Koos maakt het hele gezin op luchtige wijze kennis met grote klimaatthema’s. Op een toegankelijke manier informeert hij over het veranderende klimaat. Met zijn eerste boek “Koos zoekt een huis”, kinderserie “Koos & Moos” en zijn duurzame productenlijn ontdekken kinderen en ouders wat ze kunnen doen om goed voor onze aarde te zorgen.  

Benieuwd naar het verhaal achter Koos? Lees hier het interview met founder Liselot Jansen in onze Wake-Up Calls. 

This is us | Blyde in beeld  

Personalia |  Marlous van den Hoogen 

We breiden ons team uit met een nieuwe aanwinst: Marlous! Haar hart gaat sneller kloppen van impact maken; met haar blog en social mediakanalen inspireert ze anderen op een laagdrempelige manier tot een duurzamere lifestyle. Marlous is voor de liefde naar Antwerpen verhuisd en zal daarvandaan ons Belgische team versterken. Benieuwd waarom ze zichzelf een ‘per ongeluk influencer’ noemt? Je leest het hier. 

Op de hoogte blijven van al het Blyde nieuws? Schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!