Meet Nikita (23), onze nieuwe collega die tot en met februari 2023 stage komt lopen. Met veel positiviteit en enthousiasme is ze in september begonnen bij Blyde. Nikita beter leren kennen? In het onderstaande interview lees je o.a. over haar favo boeken en ambities!

Je hebt de master Corporate Communication Science bijna afgerond. Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij B Corp Blyde?

Klopt! In maart studeer ik officieel af en mag ik mijn masterdiploma ophalen. Ondanks dat het lopen van een stage geen verplicht onderdeel van de master is, wilde ik dit toch heel graag doen om mijn opgedane kennis te verbreden met praktische skills. Ik heb specifiek gekozen om bij Blyde te solliciteren omdat ik mij verder wil ontwikkelen binnen PR en ik daarnaast de focus op duurzame vraagstukken heel tof en interessant vind. Ik vind het belangrijk om te werken voor merken waar ik achter sta en bij Blyde kan dit.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Hoe draag jij zelf bij aan een betere planeet?

Op verschillende manieren probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ik ben van mening dat kleine gewoontes grote impact kunnen hebben. Zo laat ik de plastic tasjes in de supermarkt hangen en neem ik mijn eigen tas mee om de boodschappen in te doen. Verder eet ik voornamelijk vegetarisch en koop ik mijn kleding tweedehands, wat ook nog eens steeds hipper wordt 😊.

Welk boek zou jij iedereen willen aanraden om te lezen?

Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis en cultuur. Mijn favo boeken hebben dan ook vaak met deze thema’s te maken. ‘’Een schitterend gebrek’’ en ‘’Vaslav’’, beide geschreven door Arthur Japin, vind ik bijvoorbeeld prachtig!

Wat is iets wat niemand uit het Blyde team van jou weet?

Ik kan Afrikaanse percussie instrumenten (slaginstrumenten) bespelen. Vroeger heb ik hier lange tijd les in gekregen en mocht ik zelfs helpen bij het geven van workshops en trainingen aan bedrijven. Sinds ik naar Amsterdam ben verhuisd besteed ik hier wel een stuk minder tijd aan maar verleren doe je gelukkig niet zo snel.

Nu nog even niet aan denken natuurlijk, maar: In februari is je stage ten einde, heb je al een idee wat je daarna wilt gaan doen?

Haha de lastigste vraag in het rijtje. Aangezien ik dan bijna ben afgestudeerd, staan er vele mogelijkheden open. Zo kan ik natuurlijk vanaf dat moment met mijn diploma en de opgedane kennis bij Blyde op zoek gaan naar mijn eerste echte grote-mensen-baan. Ik verwacht dat deze binnen de PR wereld zal zijn, maar ook de kunst- en cultuurwereld sluit ik niet uit. Ik heb namelijk een jaar kunstgeschiedenis gestudeerd en al een stage bij een museum gelopen. Voor nu dus nog geen concreet antwoord maar ik hoop tijdens mijn stage bij Blyde zowel meer maatschappelijk bewustzijn, als meer bewustzijn in mijn carrièrewensen te verkrijgen!