Dit is Wendy Garcia Iglesias  (24), Blyde’s nieuwste aanwinst. Begin augustus is ze vol enthousiasme en een flinke dosis nieuwsgierigheid begonnen aan een 6 maanden durend stage. Benieuwd naar wie ze is? Leer Wendy beter kennen in 5 vragen:

Een stage beginnen in tijden van corona, hoe gaat dat?

Ik keek erg uit naar mijn stage en was vooral benieuwd naar of ik wel naar kantoor mocht komen. Gelukkig kan dit wel gewoon. Aangezien Blyde een klein bedrijf is met ongeveer 10 medewerkers, zal het kantoor nooit bezet zijn met te veel mensen. Thuis werken is uiteraard ook een optie, dat mag ik gewoon doen. Maar ik zit liever op kantoor, daar heb ik een betere stoel en ben ik productiever!

Je bent nu bezig met je studie “Communication Science”, wordt daar ook aandacht geschonken aan pr en wat hoop je tijdens de stage te leren?

Het PR-vak wordt niet expliciet besproken. Deze studie is echt gebaseerd op de wetenschap. Het is een sociale studie dus focus je voornamelijk op het gedrag van mensen. Ik denk dat het vak Persuasive Communication het beste aansluit bij PR. Hier leer je welke tactieken/invloeden ervoor kunnen zorgen dat mensen hun gedrag aanpassen naar de gewenste uitkomst. Ik vind het vooral tof om praktijkervaring op te doen en ik hoop mijn time management te verbeteren.

De missie van Blyde is ‘creating a positive footprint worldwide’. Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Voor mij betekent duurzaamheid het scheiden van je afval en de bewustwording en verbetering van de slechte gewoontes die je hebt qua aankopen die je doet (bijv. hoeveelheid plastic). Ik koop daarom ook geen single-use-plastic producten meer. Daarnaast is het voor mij meer dan normaal dat je altijd alles netjes opruimt en ervoor zorgt dat je geen rommel achterlaat. Ik vind het dus heel bizar om te zien dat er op sommige plekken zoveel afval op straat of in het water ligt! Super zielig voor de dieren ook die hierdoor risico lopen in plastic verstrikt te raken.

Wat kunnen we de komende jaren van jou verwachten?

Het lijkt mij het allerleukst als ik fulltime met muziek bezig kan zijn, maar je weet nooit of dat voldoende is om brood op de plank te krijgen. Wat ik in de nabije toekomst voor ogen heb (en wat mij reëel lijkt) is om parttime te werken en om parttime te focussen op muziek. Het lijkt mij sowieso leuker om niet maar met één ding bezig te zijn, ik houd van afwisseling.

Wat niemand nog van je weet in het team?

Dat vind ik een hele goede vraag… Wat ze waarschijnlijk niet weten is dat ik op bijna elk continent familie heb wonen. Van mijn moeders kant was mijn oma Canadese en mijn opa Indo. Mijn vader is Cubaans.